2024.03.29, Péntek
Ezt már régen várta Budapest: 2022-ben megnyitja kapuit az Andrássy úti Drechsler-palota
Látványtervek és fotók (DVM group)

Ezt már régen várta Budapest: 2022-ben megnyitja kapuit az Andrássy úti Drechsler-palota

magyarepitok.hu

2021.03.03. 18:18 - Szabó Ákos

A korábban a Balettintézetnek otthont adó, közel 20 évig üresen álló fővárosi épületben luxushotelt alakítanak ki.

Hirdetés

2022-ben várható a W Budapest Hotel megnyitása, a hosszú ideje méltatlanul elhanyagolt Drechsler-palotában. A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között francia reneszánsz és neogótikus stílusban épült palotát a DVM group a műemlékvédelmi szakértői szemmel modernizálja, a munkálatok már zajlanak.

 

 

A korábban Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties az átalakulást követően itt nyitja majd meg az ötcsillagos W Budapest Hotelt az Operaházzal szemben - derül ki a DVM közleményéből.

 

Ismét az Andrássy úti élet része lesz a palota

Az UNESCO világörökségi helyszínen álló védett műemlék 135 éves története során számos szerepet töltött be az intézményi- és lakófunkciótól a vendéglátóipari felhasználáson keresztül a kiemelt kulturális szerepkörig.

 

 

Azonban a palota az elmúlt 19 évben teljesen elhagyatva állt, arra várva, hogy a szakértő megújulást követően újra régi fényében tündökölhessen.

Ehhez a kivitelezési feladathoz a DVM group referenciái alapján választották a cégcsoportot: többek között olyan hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott műemléki felújítások kötődnek a nevükhöz, mint az Eiffel Palace, a Váci 1, az Ybl Villa, vagy az Amerikai Nagykövetség.

 

16 ezer négyzetméternyi műemléket restaurálnak és modernizálnak

A projekt az összesen 16 ezer négyzetméteres alapterületű ingatlan minden helyiségét érinteni fogja. Többek között

  • műemléki helyreállítást kap az alapépület, valamint a belső terek is;
  • gépészeti és elektromos modernizáció valósul meg;
  • és a tetőtér is a W Hotel integráns része lesz egy átalakítás után.

Czár Balázs és Haberl Péter, a DVM ügyvezető partnerei kifejtették, az azbesztpalával fedett tetőszerkezet és a gerendák szakszerű elbontása után hamarosan a komplex tetőrekonstrukció kezdődik.

 

 

"Az eredeti lechneri állapotot állítjuk helyre úgy, hogy a modern légtechnikai rendszereket is itt helyezzük el.

Szintén látványos építészeti átalakulást ígér a belső udvar meghitt, védett, napos belső átriummá formálása. Ez egy mérnöki bravúr eredményeképpen létrejövő, két irányban hajlított, hiperbolikus paraboloid üvegfelület beillesztésével jön létre"

- írják a tájékoztatóban.

Mi épül?műemlékfelújításszállodaberuházásDVM groupBudapestTerézváros

Hírlevél

Hirdetés