2024.04.25, Csütörtök
Több mint 5000 négyzetméteres üveggyártó üzem épül Szeged határában
ceglass.eu

Több mint 5000 négyzetméteres üveggyártó üzem épül Szeged határában

mti

2021.03.19. 08:36 - Szabó Ákos

Bővíti szatymazi termelő és logisztikai központját a CE Glass csoport.

Hirdetés

Mintegy négymilliárd forintos beruházással fejleszti szatymazi gyártó- és szállítmányozási létesítményét a CE Glass csoport - jelentette be Varga Gusztáv vezérigazgató, tulajdonos szerdán a helyszínen. A beruházás döntően saját forrásból, emellett hazai és uniós támogatással valósul meg a tervek szerint az év végére.

A vállalkozás jelenleg több mint 400 alkalmazottat foglalkoztató 30 ezer négyzetméteres üzemében, ahol

napi 5 ezer hőszigetelő üveget állítanak elő.

 

Egyre nagyobb az igény a biztonsági üvegekre

A központot a második negyedévben elkezdő fejlesztés során 5400 négyzetméteres termelő üzemmel bővítik. Az építési beruházás költsége mintegy 2 milliárd forint, emellett hasonló értékben szereznek be új gépeket, berendezéseket. A beruházásnak köszönhetően a biztonsági többrétegű üvegek gyártását bővíti a vállalkozás, mivel egyre nagyobb az igény az üvegkorlátok, homlokzatok laminált üvegek, edzett üvegek iránt.

Varga Gusztáv több mint százéves hagyomány folytatásaként 1989-ben nyitotta meg Szilánk néven képkeretező és üvegező műhelyét Szegeden. A vállalkozás az évek során nagykereskedelemmel, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával bővítette tevékenységi körét, és kilépett a nemzetközi piacra. A tevékenységét CE Glass néven folytató vállalkozás új termelő és logisztikai központját Szeged mellett, Szatymazon 2012-ben adták át.

Mi épül?SzatymazSzegedüzemfejlesztésüzemépítésépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés