2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megvan az Aquincumi híd előkészítésének fontos szereplője
ÚJ DUNA HÍD tervpályázat díjnyertes pályaműve - SPECIÁLTERV Kft.

Megvan az Aquincumi híd előkészítésének fontos szereplője

magyarepitok.hu

2021.04.09. 09:25 - Kalácska-Nagy Nóra

A Speciálterv nyerte a tendert, amely része az új Duna-híd megvalósításának.

Hirdetés

Az Aquincumi híd és kapcsolódó közlekedési hálózat részletes megvalósíthatósági tanulmánytervét a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítheti el a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. beruházásában – derült ki az uniós közbeszerzési közlönyből. Az ajánlattevő feladata a bemutatott tervezési cél komplex megvalósítása.

Az új híd a 10-es számú főút és az M3-as autópálya bevezető szakasza között (4,6 kilométer belterületi új út) létesülő kapcsolattal együtt hoz létre olyan hálózatot, amely a meglévő hálózati elemeken nem okoz feszültségeket.

A tervezési terület a Bécsi úttól a 2-es számú vasútvonal, majd Körvasút mentén a Marcheggi híddal párhuzamosan az M3-as autópálya bevezető szakaszáig tart.

A tervezési területbe beleértendő az új körútba csatlakozó utak azon szakaszai és csomópontjai is, melyekhez elengedhetetlen beavatkozni a közlekedési hálózat működőképessége érdekében.

 

Többféle változatot várnak

A tervezési feladat két munkarészre osztható. Az új dunai átkelő az Újpest vasúti hídtól északra valósul meg. A 700 méter fesztávolságú leendő hídra vonatkozóan különféle változatokat szükséges kidolgozni

  • a többtámaszú híd típusára,
  • a felszerkezet típusára
  • és a keresztmetszeti kialakítására vonatkozóan

– tekintve a főágat és a mellékágat is.

A tervezési területen belül változatok kidolgozása szükséges a kapcsolódó közlekedési hálózat nyomvonalára, ide értve a mikromobilitási, közösségi közlekedési és közúti kapcsolatokat. A nyomvonalon létesítendő csomópontok kialakítására több változatot kell bemutatni.

Nem városi autópálya kialakítása a cél, hanem egy városi szövetbe jól illeszkedő új, gyűjtő-elosztó körút létesítése.

Mi épül?Speciálterv Építőmérnöki Kft.BKKDuna hídhídépítésBudapest

Hírlevél

Hirdetés