2024.04.20, Szombat
Aszfalt helyett zöldfelület és közösségi tér várja a Normafára látogatókat
Fotó: normafapark.hu

Aszfalt helyett zöldfelület és közösségi tér várja a Normafára látogatókat

MTI

2021.05.10. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Már évek óta készülnek a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére.

Hirdetés

Hétfőn kezdenek hozzá a normafai régi buszforduló és a parkoló felszámolásához, a helyükön zöldfelület és közösségi tér lesz - tájékoztatott a XII. kerületi önkormányzat.

Az önkormányzat közleményében azt írta: a Normafa a főváros legnépszerűbb kirándulóhelye, amelynek legszebb fekvésű, központi területét ma még jórészt aszfalt borítja és gépjárművek lepik el. Nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon meglehetősen kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok.

 

A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik

Az önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások –

  • az Eötvös út új, elkerülő szakasza
  • és a Konkoly-Thege úton az új parkoló a régi kiváltására –

befejeződtek, így május 10-én megkezdődhet a "közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása.”

A védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat.

A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik.

 

Öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa

A parkoló felbontandó aszfaltja helyén az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak.

A szintén felszámolandó buszforduló parkos közösségi térré alakul.

Jelentős mértékben növekszik a zöldterület: nemcsak füvesítenek, hanem mintegy hetven fát és több száz cserjét ültetnek. A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja. A buszforduló pedig még a nyár folyamán átkerül Csillebércre.

Mi épül?BudapestNormafaparkolókzöldterületek

Hírlevél

Hirdetés