2024.04.19, Péntek
Belvárosi wellness a Mapei termékeivel
Fotók: Mapei Kft.

Belvárosi wellness a Mapei termékeivel

Mapei Kft.

2021.05.07. 10:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A szakemberek öltözők, folyosók, vizes blokkok, egy teljes wellness terület, egy nagy medence és egy tanmedence hidegburkolatait építették ki.

Hirdetés

A Belvárosi Sportközpont Budapesten, a Vadász utca 30. szám alatt épült fel egy foghíjtelken. Összesen kilenc szinten, szintenként viszonylag kis területen jött létre a sport és wellness paradicsom a Fauna Duo Kft. kivitelezésében.

A létesítményben valamennyi hidegburkolat a Mapei termékeivel készült a Ratskó-Bau Kft. kivitelezésében. A szakemberek öltözők, folyosók, vizes blokkok, egy teljes wellness terület, egy nagy medence és egy tanmedence hidegburkolatait építették ki.

Fotók: Mapei Kft.

Öltözők, folyosók, közösségi terek hidegburkolása

A szakemberek PRIMER G alapozást végeztek a fogadófelületen. Ezt követően a padlón ULTRAPLAN ECO 20 habarccsal oldották meg a kiegyenlítést. A 15x60 centiméter méretű lapokat a vakolt falon az alapozást követően, illetve a padlón, a kiegyenlítés után ADESILEX P9 ragasztóágyba fektették. A fugatömítéshez a KERACOLOR FF FLEX terméket, a csatlakozó hézagok kitöltéséhez a MAPESIL AC szilikonos anyagot alkalmazták.

Wellness egység hidegburkolása

A wellness területen az oldalfalakon, a szaunában, a gőzkabinban, az élményzuhanyzóban, a kör alakú jacuzziban, valamint a piskóta alakú kismedencében 2,5x2,5 centiméter méretű kerámia mozaikkal dolgoztak a kivitelezők. Ugyanitt a padlóra 5x5 centiméter méretű, ugyancsak kerámia mozaikburkolat került.

Milyen segédanyagokat alkalmaztak?

Szinte minden felületen szükség volt a kent vízszigetelés kiépítésére. Ezt MAPELASTIC kent vízszigetelő anyag felvitelével oldották meg két rétegben, MAPENET 150 üvegszövet háló beépítésével az első rétegbe. A vízszigetelés folytonosságát MAPEBAND EASY hajlaterősítő elemek alkalmazásával hozták létre. Mindkét méretű kerámiamozaik ragasztását KERAFLEX S1 ragasztóanyaggal végezték.

A medence- és a padlóburkolat fugázását KERAPOXY fugázóanyaggal végezték, míg az oldalfalak fugázásához az ULTRACOLOR PLUS gyorskötő, cementes fugaanyagot alkalmazták. A csatlakozó hézagok tömítőanyaga itt is az ecetsavtartalmú, szilikonos, fugaszínekben kapható termék, a MAPESIL AC volt.

Medencék burkolása 12x25 centiméter méretű medenceburkolattal

A meglévő medencetest felületén PRIMER 3296 alapozást végeztek. Ezt követően a kiegyenlítést PLANITOP FAST 330 kiegyenlítő anyaggal hozták létre. A kent vízszigetelést itt is MAPELASTIC, MAPENET 150, valamint a hajlaterősítő MAPEBAND EASY termékkel oldották meg a szakemberek. A kerámiaburkolat ragasztását KERAFLEX S1 ragasztóanyaggal végezték.

Mivel a medencékbe kerülő termálvíz, valamint a rendszeres tisztítás rendkívül igénybe veszi a burkolatot, a megrendelő epoxi fugázóanyaggal kérte a burkolat fugázását. Ezért a Ratskó-Bau Kft. szakemberei a fugázáshoz a KERAPOXY CQ mellett döntöttek.

 

ADATOK

Referencia: Belvárosi Sportközpont

Mapei termékekkel végzett munkálatok: aljzatelőkészítés, hidegburkolás

Helyszín: Budapest

Beruházó: V. Kerületi Önkormányzat

Generálkivitelező: Fauna Duo Kft.

Hidegburkolati szakkivitelező: Ratskó-Bau Kft.

Teljes kivitelezés ideje: 2019-2020

Hidegburkolati kivitelezés ideje: 2020

Mapei partnerkereskedő: Ratskó-Bau Kft.

Mapei kapcsolattartó: Garay Gergely

 

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Hidegburkolás: Primer G, Primer 3296, Ultraplan ECO 20, Planitop Fast 330, Mapelastic, Mapenet 150, Mapeband Easy, Adesilex P9, Keraflex S1, Kerapoxy, Kerapoxy CQ, Ultracolor Plus, Keracolor FF Flex, Mapesil AC

Galéria

Mi épül?Mapei Kft.BudapestFauna Duó Kft.Ratskó Bau Kft.burkolat

Hírlevél

Hirdetés