2024.03.28, Csütörtök
Csúszdaparkkal és medencével újul meg a tamási gyógyfürdő
Fotó: tamasifurdo.com

Csúszdaparkkal és medencével újul meg a tamási gyógyfürdő

magyarepitok.hu

2021.05.09. 09:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A csúszdatoronnyal ellátott csúszdaparkot a jelenlegi sportpályák területén helyezik el, csúszdatorony medencével.

Hirdetés

Legutóbb februárban írtunk a tamási Ability Gyógyfürdő fejlesztéséről, melynek előkészítésére 50 millió forintot biztosít az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A tervezési feladatokat érintő közbeszerzési eljárás azóta lezajlott. A nyertes, az Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft., melynek feladata

  • a felmérések, a koncepció terv és a tervezési program véglegesítése,
  • az építési engedélyezési dokumentáció és
  • a tendertervek elkészítése.

A tervezési feladat

a meglévő strandfürdő teljes felújítása, melynek során a parkolók, az épületek, a medencék, valamint a kiszolgáló elemek és szolgáltatások, valamint a strand területének a teljes környezete megújul.

 

Játszótér és vizes mászófal várja a vendégeket

A projekt során új napozó standok és pihenő felületek jönnek létre, ezenkívül kialakítanak

  • automata öntözőrendszert,
  • kerékpártárolókat, valamint
  • lelátót az új 25 méteres medence déli oldalán, alatta tároló helyiségekkel.

A parkot fitnesz elemekkel látják el, és egy gyermekjátszóteret hoznak létre. A gyalogos felületek is megújulnak, új kapcsolódó felületek tervezésével.

A medence vizek elvezetésére ülepítős rendszert telepítenek, és élmény elemként egy vizes mászófalat alakítanak ki. A meglévő medencék lábmosóit vízforgatóval látják el, illetve vízgépészeti felújítása is megtörténik, a szürkevíz ellátás kiépítése mellett. A telek déli részén gazdasági kapuval egy szerviz utat alakítanak ki az üzemeltetéshez.

 

Új, feszített víztükrű, 25 méteres medencét alakítanak ki

A szórt kavicsos parkolót szilárd burkolatúvá teszik, valamint gondoskodnak a zárt csapadékvíz elvezetéséről, olajfogóval. A meglévő strand bejárati épület déli épületszárnyát felújítják, valamint a déli részét részben visszabontják. A meglévő öltözőblokkokat elbontják, és új öltözőrendszert építenek, koedukált öltözőkabinokkal.

A strand jelenlegi bejárattal szemközti épületének (korábbi strandbejárat) részbeni visszabontásával vendéglátó egységet alakítanak ki, fedett és szabadtéri fogyasztótérrel, megvizsgálva a fürdő medence teréhez való zárt folyosós csatlakozást. A csúszdaparkhoz kapcsolódóan további vendéglátó helyiségeket terveznek kialakítani.

A meglévő 33-as medencét felújítják, a meglévő medencén belül új, feszített víztükrű, 25 méteres medencét alakítanak ki.

A csúszdatoronnyal ellátott csúszdaparkot a jelenlegi sportpályák területén helyezik el, csúszdatorony medencével.

A meglévő termál medence is felújításon megy keresztül, valamint új árnyékoló szerkezetet kap, a teljes vízgépészeti berendezések cseréjével. A jelenlegi fürdő mozgáskorlátozott-barát jellegét megőrzi és az új részben is figyelnek erre, illetve a gyógyászati- és gyógyfürdő szerep nemcsak megmarad, hanem erősödik is.

Mi épül?TamásigyógyfürdőkfürdőfejlesztésArker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft.

Hírlevél

Hirdetés