2024.04.18, Csütörtök
Már szerkezetkész a tokaji régió Eldorádót idéző szállodája
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Már szerkezetkész a tokaji régió Eldorádót idéző szállodája

magyarepitok.hu

2021.05.13. 07:30 - Kolinek Nóra

A Grabarics és az Aktuál Bau közös kivitelezésében épül az észak-magyarországi régió új luxushotele.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy prémium kategóriás hotel épül a Tokajtól északra fekvő Csurgó-völgyben. A Minaro Hotel Tokaj***** a turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező exkluzív hotele. A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében közel három és fél milliárd forint pályázati finanszírozási forrással valósul meg.

A beruházás a Grabarics Építőipari Kft. és az Aktuál Bau Építőipari Kft. kivitelezésében valósul meg, a projekten a CLC-Construct Kft. is dolgozik szerkezetépítőként. A különleges helyszínen zajló építési munkálatokról az Aktuál-Bau vezető létesítményfelelősével, Szabó Gáborral beszélgettünk. Bevezetésképp a szakember tájékoztatott a már elkészült munkákról: befejezték a nagytömegű földmunkákat, a falazásokat és a vakolásokat, továbbá elkészült egy mintaszoba is.

Kiemelte, hogy a 10 ezer négyzetméteres, 100 szobával tervezett szálloda szerkezete elkészült.

Hozzátette, hogy jelenleg − többek között − a gépészeti, elektromos- és gyengeáramú munkák vannak folyamatban, továbbá zajlik nyílászárók beépítése és az aljzatbeton készítés. Emellett

jól haladnak a wellness részleg kivitelezésével is: jelenleg folyamatban van a medence építése és a technológia szerelése,

illetve a burkolási, a homlokzati hőszigetelési, a tetőszigetelési és a külső közmű építési feladatok is a terv szerint haladnak.

 

A komplexum egy régi kőfejtő területén épül

A projekt kihívásaival kapcsolatban a létesítményfelelős ismertette, hogy az építési helyszín egy korábbi bánya területén helyezkedik el, így a nagy tömegű föld- és sziklamunka komoly kihívást jelentett, illetve az alépítményi munkákat is nehezíti. A régi meddő kőfejtőben három oldalról mintegy 60-80 méteres meredek falak veszik körbe a területet.

Egy 10 ezer négyzetméteres ötcsillagos szálloda kialakítása összetett feladat – tette hozzá a szakember: az anyagok és műszaki megoldások összehangolása, a végső megjelenés minőség biztosítása kiemelt szerephez jut.

A helyszínen átlagosan mintegy 200 fő dolgozik, a létszám azonban a munkaterületek növekedésével folyamatosan emelkedik. Mindemellett a hotel annak megnyitása után is számos munkahelyet teremt majd a városban.

 

Egyedülálló belsőépítészeti koncepció idézi meg Eldorádó hangulatát

Az ötcsillagos hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg.

A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával.

A következő hónapok során tízezer négyzetméteren alakítanak ki egyedülálló építészeti és belsőépítészeti koncepciót, máshol nem található megoldásokat az erre nyitott egyéni és vállalati vendégkör részére. A komplexum koncepciótervét a Singer Design Kft. készítette.

A beszélgetés végén a létesítményfelelős elmondta, hogy a munkák oroszlánrészét még az idei évben végre kell hajtani, hiszen a téli időjárási viszontagságok miatt csak belsőépítészeti munkák maradhatnak jövőre.

A tervek szerint a hotel 2022 tavaszára készül el.

A fejlesztés nagymértékben növeli majd a térség szálláshely-kínálatát és hozzájárul a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez.

Galéria

Mi épül?Grabarics Kft.Aktuál Bau Építőipari Kft.CLC-Construct Kft.Tokajszállodaberuházásépítőipari cégekSinger Design Kft.

Hírlevél

Hirdetés