2024.03.28, Csütörtök
Nemzet Színészéről elnevezett parkkal bővül a budapesti belváros
Látványtervek: Futureal

Nemzet Színészéről elnevezett parkkal bővül a budapesti belváros

magyarepitok.hu

2021.05.10. 15:40 - Kolinek Nóra

A többszintes növénytakaróval és közösségi funkciókkal ellátott zöldövezet várhatóan jövő ősszel nyílik meg.

Hirdetés

A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen épül az újgenerációs Corvin Innovation Campus irodaház.

Az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén, annak főbejáratánál önerőből alakít ki egy több mint 1500 négyzetméteres nyilvános emlékparkot, amelyet a Nemzet Színésze, Psota Irén után neveznek el

– olvasható az ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoport hétfői közleményében.

A helyszínválasztás természetesen nem véletlen: a kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, egyben a Nemzet Színésze egykor a Tömő utcában született.

A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik. A rendkívül sokoldalú, színpadon, filmekben, szinkronban egyaránt sikeres színésznő tiszteletére pedig egy emléktárgyat is elhelyeznek majd a megszépülő helyszínen.

 

 

A mikroklímának megfelelő ültetésnek köszönhetően minden évszakban esztétikus kert várja a látogatókat

A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, amely hamar közkedvelt közösségi színtérré válhat, különösen a nyári estéken.

A vízjáték téliesíthető, így ősztől a hideg hónapokban műalkotásként díszíti a bejárathoz vezető utat.

Az új emlékparkban színes növénytakaró, cserjék és kellemes árnyékot adó lombos fák teszik a járókelők számára természetközelivé a környéket. A többszintes növénytakaró kialakításánál a tervezők a kertek benapozottságától függően különböző igényű, stressztűrő, honos növényeket telepítenek.

A mikroklímának megfelelő ültetés és növényalkalmazásnak köszönhetően így minden évszakban látványos és esztétikus kertrészek várják a látogatókat. A biodiverzitás növeléséért pedig madárbarát cserjéket és évelőket telepítenek.

"Mind a Corvin Innovation Campus irodaházat, mind a Psota Irén emlékparkot a fenntarthatóság jegyében alkotjuk meg, ezzel is hozzájárulva a zöld, élhető környezet kialakításához.

Emellett fontosnak tartjuk, hogy az egyedülálló közösségi tér méltó módon megemlékezzen névadójáról, hazánk egyik legismertebb és legmeghatározóbb színművésznőjéről, Psota Irénről”

– hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

 

 

A fejlesztés elnyerte a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díját

A Corvin Innovation Campus egyben a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti. Az épület körül futó Apáthy István utca ugyancsak megújul, ahol árnyas fasorral szegélyezett kiszélesített járdát és modern lámpákat alakítanak ki a gyalogosok számára egészen a Tömő utcáig.

A Futureal „Stay Safe” egészségvédelmi kezdeményezése keretében a komplexum közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak.

A közel 30 000 négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

A Corvin Sétány nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt, amely elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán.

A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést

– derült ki a Futureal közleményéből.

Mi épül?FuturealCorvin sétányCorvin-negyedközparkzöldterületek

Hírlevél

Hirdetés