2024.03.29, Péntek
Új gyárat adott át a Kométa Kaposváron
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új gyárat adott át a Kométa Kaposváron

magyarepitok.hu

2021.05.18. 07:30 - Kolinek Nóra

Az évi 15 ezer tonna kapacitású üzemben dolgozzák fel a vállalatnál keletkező évi 8 ezer tonna feldolgozható vágóhídi mellékterméket.

Hirdetés

Átadták az olasz családi tulajdonban lévő Kométa 99' Zrt. 1,4 milliárd forintból épült melléktermék-feldolgozó üzemét Kaposváron hétfőn. Az eseményen kiderült: a beruházás mintegy 664 millió forintos pályázati támogatásból valósult meg.

Elhangzott továbbá, hogy az évi 15 ezer tonna kapacitású üzemben dolgozzák fel a vállalatnál keletkező évi 8 ezer tonna feldolgozható vágóhídi mellékterméket.

"Ezzel a társaságnál 870 ember munkahelye válik biztossá, csökken a környezeti terhelés, fontos alapanyagokhoz jut az állateledel- és takarmánygyártás, a vegyipar és a gyógyszeripar is" – közölte Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter.

Fotók: Varga György/MTI

A település a fejlesztésektől várja a munkahelyek bővülését

Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Kaposvár másfél évvel ezelőtt kezdődött újraiparosítási programjában meghatározó szerepük van a gépipari, a zöldipari és az élelmiszeripari beruházásoknak.

Rámutatott, a város elsősorban ezen fejlesztésektől várja a munkahelyek bővülését, a munkabérek emelkedését és a teljes foglalkoztatottság elérését. Utóbbiról azt mondta: a célhoz közel van a somogyi megyeszékhely, ahol az elmúlt 20 évet tekintve idén áprilisban voltak a legkedvezőbbek a munkanélküliségi adatok.

A politikus szólt arról is, hogy

a nagyobb hozzáadott értékű termékeket előállító vállalkozások Kaposvárra települése érdekében 38 hektárral bővítik a keleti ipari parkot, és megkezdték egy másik, 173 hektáros iparterület kialakítását.

Giacomo Pedranzini, a Kométa 99' Zrt. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a társaság a feldolgozóban évi 2300 tonna állati liszt és 1300 tonna állati zsiradék/olaj előállításával 600-700 millió forint árbevétel elérését tűzte ki célul.

Galéria

Mi épül?KaposvárüzemépítésüzemfejlesztésKométa

Hírlevél

Hirdetés