2024.03.29, Péntek
A budai várnegyed egy újabb ékkövét rekonstruálják
Látvványtervek: Nemzeti Hauszmann Program

A budai várnegyed egy újabb ékkövét rekonstruálják

Nemzeti Hauszmann Program

2021.07.21. 18:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az épület külseje hűen követi majd a Korb-Giergl páros terveit, belsőépítészeti szempontból viszont modern megoldásokat alkalmaznak majd a kivitelezők.

Hirdetés

Számos alkalommal beszámoltunk már a Budai várnegyedben zajló munkálatokról, most pedig egy újabb nagyberuházás rajtolhat el: megkezdődik József főherceg palotájának a rekonstrukciója Budapesten – derül ki a Nemzeti Hauszmann Program Facebook oldaláról. Most a Nemzeti Hauszmann Program keretében eredeti állapotában építik újjá a palotát, a hozzá tartozó, neoreneszánsz stílusban épült egykori istállóval és a mesebeli palotakerttel.

Az épület külseje hűen követi majd a Korb-Giergl páros terveit, belsőépítészeti, épületgépészeti és üzemeltetési szempontból ugyanakkor modern megoldásokat alkalmaznak majd a szakemberek a kivitelezés során.

 

Egy középkori zsidó fürdő is feltárul a projekt során

Kiderült továbbá: a kert összeköttetésben áll majd az alatta elhelyezkedő, középkori zsidó rituális fürdővel, a Mikvével, amely lépcsőn és lifttel egyaránt megközelíthető lesz. A kertből a látogatók a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által szintén újjáépülő Stöckl-lépcsőn lesétálhatnak majd a következő években megújuló Nyugati kertekbe is.

Mindezek mellett a beruházás részeként a Palota úton a mintegy 300 autónak helyet biztosító Várgarázs III. is megépül, amely segít a környék parkolási problémáinak enyhítésében is, valamint lehetővé teszi, hogy a budai Vár autóforgalma a jövőben tovább csökkenjen.

 

Galéria

Mi épül?Nemzeti Hauszmann ProgramBudai várVárnegyedBudapestműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés