2024.03.28, Csütörtök
A Lánchíd közelében fekvő tér és utca kap felújítást a pesti belvárosban
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Lánchíd közelében fekvő tér és utca kap felújítást a pesti belvárosban

magyarepitok.hu

2021.07.22. 07:30 - Hegedűs Gergely

Többek közt a közúti és a gyalogos felületeket, valamint a közvilágítást és a helyi játszóteret is fejlesztik.

Hirdetés

A fővárosi ötödik kerület önkormányzata kihirdette a Hild tér fejlesztésére kiírt tervezői közbeszerzés eredményét.

A pesti belvárosban előkészítendő beruházásban a Hild téri játszóteret korszerűsítik, valamint felújítják a térhez kapcsolódó közterületeket és a Mérleg utca egy szakaszát.

A projektet a Város-Teampannon Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a "Közlekedés" Fővárosi Tervező Iroda Kft. készíti elő a TED-en közzétett adatok szerint.


Egy pelenkázóval és mosdóval ellátott épület is létrejön

A felújítandó terület összesen mintegy 3000 négyzetmétert tesz ki. A tervezési feladat része a játszótér fogadására alkalmas tükörszintig a terület bontási, és talaj-előkészítési terveinek elkészítése. Az útpálya és a gyalogos felületek egy szintbe kerülnek az akadálymentesítés jegyében, emellett új természetes kőburkolatot kapnak.

A játszótér használói számára mosdóval, pelenkázóval ellátott, akadálymentes egyszintes épületet is létrehoznak. Az eleve jól fásított területen további árnyékot adó faegyedek ültetését is tervezni kell.

A meglévő közvilágítás fejlesztése is bekerült a megvalósítandó feledtok közé. Úgy kell megtervezi a kandeláberek helyét, hogy azok fénye ne legyen zavaró fényvetésű a szomszédos épületek ablakainál.

Mi épül?közterekjátszótérBelváros-Lipótvárostervezésépítőipari cégekVáros-Teampannon Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.”Közlekedés” Fővárosi Tervező Iroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés