2024.04.23, Kedd
Már tervezik az óbudai sportközpont bővítését
Fotó: folyondar.hu

Már tervezik az óbudai sportközpont bővítését

magyarepitok.hu

2021.07.22. 11:03 - Kolinek Nóra

Az óbudai sportlétesítményben a röplabda csarnok mellett további új, sportolásra alkalmas termek is épülnének.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben nemrégiben kihirdették a Vasas Sport Club óbudai sport- és táncközpontjának tervezésére kiírt ajánlat nyerteseit.

A Folyondár Sportközpont Vasas Sport- és Táncközpontjának tervezését a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. és a Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. közösen végzik el. Nyertes ajánlattevők feladata a Folyondár Sport-és Táncközpont tervezése az óbudai Folyondár utcában.

Itt jelenleg egy a 80-as években épített acélszerkezetű sportcsarnok, valamint egy hozzáépített új fejépület található. A fejépületben a sporttelepen működő teniszpályák öltözői, büfé-előcsarnok, valamint edzőterem és táncterem, továbbá a sporttelep üzemeltetési irodái kaptak helyet.

Az új létesítmény a meglévő sportcsarnok komplex felújítása mellett a beruházás korábbi ütemének folytatásaként valósulna meg.

 

Újjáépítik a röplabda csarnokot

A jelenlegi tervezett munkarészben elbontásra kerülne a régi röplabda sportcsarnok komplett szerkezete, helyére

a régivel megegyező méretű röplabda sportcsarnok épülne, valamint az épületben az új öltöző -, és kiszolgáló helyiségek, új sportolásra alkalmas termek, irodák és sporttechnológiai terek kerülnének.

A tervezési feladat összesen 16 500 négyzetméter nettó alapterületet érint, és részét képezi felszín alatt elhelyezkedő legalább 6 méter mély parkoló épület mélyépítési munkáinak a tervezése is.

A tervezett létesítményben elsősorban a Vasas SC röplabda szakosztálya, valamint az aerobik, a tenisz és további átmeneti sportágakat kiszolgáló helyiségei, rendezvény öltözők és a fenntarthatósághoz szükséges háttér infrastruktúra kerülne elhelyezésre.

A fentieken túl 1200 fő befogadására alkalmas lelátót, továbbá többszintes parkolóházat terveznek, amelyben minimum 190 személygépkocsi parkolását tudják biztosítani.

Mi épül?VasasFolyondár SporközpontsportberuházásoksportcsarnokÓbuda-BékásmegyerÓbuda

Hírlevél

Hirdetés