2024.03.29, Péntek
Orvostechnikai eszközöket gyártó csarnokot avattak Veszprémben
Fotók: Vasvári Tamás / MTI

Orvostechnikai eszközöket gyártó csarnokot avattak Veszprémben

magyarepitok.hu. MTI

2021.07.21. 13:18 - Kolinek Nóra

Beurer-Hungaria új veszprémi kétszintes 3000 négyzetméteres épülete mellett egy 1250 négyzetméter alapterületű alapanyagraktárt is kialakítottak.

Hirdetés

Kedden tartották az orvostechnikai eszközöket gyártó Beurer-Hungaria Kft. csarnokavató ünnepségét Veszprémben. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a jövőbeli biztonság egyik fontos záloga az, hogy Magyarország önellátóvá váljon az orvostechnikai eszközök gyártása terén.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az orvostechnikai eszközöket gyártó Beurer-Hungaria Kft. mintegy 1,7 milliárd forintos beruházásához az állam 485 millió forintos támogatást biztosít.

A képre kattintva galéria nyíilk!

 

Szijjártó Péter azt mondta: Németország a legnagyobb beruházó Magyarországon, a két ország közti kereskedelmi forgalomban pedig az első négy hónapban 16 százalékos növekedés valósult meg.

Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője a csarnokavatón arról beszélt: 

a Beurer-Hungaria Kft. majdnem 30 éve biztosít megélhetést helyben csaknem 300 családnak.

Kitért a cég megközelítését szolgáló Pápai útra is, melyet a városi önkormányzat az iparterületi infrastruktúra-fejlesztés részeként újított meg.

 

Infralámpát, vérnyomás- és lázmérőt is gyártanak

Soós Csaba, a Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója a beruházást bemutatva elmondta:

a kétszintes, összesen 3000 négyzetméteres épület mellett egy 1250 négyzetméter alapterületű alapanyagraktárt is kialakítottak.

Tájékoztatása szerint a társaság tavaly maszkgyártásba kezdett, valamint további három termékkel − nagy teljesítményű infralámpával, elektromos vérnyomásmérővel és érintésmentes lázmérővel − bővíti a palettáját.

A Beurer Hungária Kft elektronikusan leadott beszámolója szerint 2019 áprilisa és 2020 márciusa közt több mint 27 millió eurós árbevételt ért el, amely egymillió euróval meghaladta az egy évvel korábbit. Adózás előtti eredménye 2,392 millió euró volt, az időszakban 272 dolgozót foglalkoztatott.

Galéria

Mi épül?egészségügyi fejlesztésegészségügyegészségügyi beruházásBeurer-Hungaria Kft.

Hírlevél

Hirdetés