2024.04.18, Csütörtök
Új rekreációs területtel bővül Óbuda
Látványtervek: obuda.hu

Új rekreációs területtel bővül Óbuda

MTI

2021.07.21. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A hét hektáros új park 685 fával, több ezer cserjével, évelővel gazdagítja a gyepes gátoldalt, árnyékot is teremtve azon a másfél kilométeres szakaszon.

Hirdetés

Ökologikus szemléletű zöldfelület-fejlesztés indul hamarosan Pünkösdfürdőn, a Barát-patak és Pünkösdfürdő között. Várhatóan az év végére egy hét hektáros új park jön létre a Radó Dezső Terv részeként – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből. A fővárosi önkormányzat saját beruházása a Főkert Nonprofit Zrt. lebonyolításában valósul majd meg, így a Római-part mellett egy újabb rekreációs területtel bővülhet a Duna-part Óbudán. A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint, a beruházás befejezése ez év végére várható.

A hét hektáros új park 685 fával, több ezer cserjével, évelővel gazdagítja a gyepes gátoldalt, árnyékot is teremtve azon a másfél kilométeres szakaszon.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte, a parton "az előző városvezetés terveitől jóval kisebb költségvetésből" olyan modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel létrejött fenntartható zöldfelületet alakítanak ki, ahol egyaránt lehetőség nyílik pihenni, játszani, sportolni. A fennmaradó összegből a tereprendezés és a csatlakozó sétány - a Kossuth Lajos üdülőpart - felújítása mellett a félbehagyott árvízvédelmi beruházást is befejezik - közölték.

 

A beruházásnak hála rendezett terület lesz a gát környéke

A területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották, a más-más funkciójú zónák jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint.

A pihenőpark részeit egy kanyargó sétaút, interaktív tanösvény fűzi össze. A parkban játszóteret, sport- és piknikteret, pétanque-pályát, kerékpáros pihenőket és szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki.

Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a zöldberuházással végre rendezett terület lesz a pünkösdfürdői gát környéke. Úgy fogalmazott: "fontos volt számunkra, hogy a leendő látogatók, azaz a családok, a biciklisek, a kutyások, a sportolók mind-mind magukénak érezhessék majd a parkot, ezért a pontos tervekről, a különféle funkciókról az itt élőkkel többlépcsős lakossági fórumokon egyeztettünk, és a véleményeket, a kért változtatásokat be is építettük a koncepcióba."

Mi épül?Pünkösdfürdőközparkzöldmezős beruházásBudapestépítőipari cégekFőkert Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés