2024.04.19, Péntek
Elkészült az iváncsai akkumulátorgyár mélyalapozásának első üteme
Fotók: magyarepitok.hu/Nagy Mihály

Elkészült az iváncsai akkumulátorgyár mélyalapozásának első üteme

magyarepitok.hu

2021.09.28. 19:30 - Szabó Ákos

Augusztus végén zárta a mélyépítési munkálatok első ütemét a HBM Soletanche Bachy az SK Innovation Iváncsán épülő új gyárán. A francia hátterű mélyépítő vállalat a Market Zrt. alvállalkozójaként dolgozott Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházásának kivitelezésén.

Hirdetés

Az alapozás első üteme során a HBM összesen több mint 5000 cölöpöt tett le mintegy 70.000 méter hosszan. Ehhez naponta a Margit híd - Árpád híd távolságnak megfelelő 1200-2000 méternyi cölöpöt készített el a mélyépítő.

Fotók: magyarepitok.hu/Nagy Mihály - A képre kattintva galéria nyílik meg.

 

A munkákról a cég ügyvezetője, Kaltenbacher Tamás elmondta, e nagy léptékű projekt sikerre vitelében kulcs volt a HBM és a Market közti kiváló együttműködés. A napi szintű jól összehangolt működés, a pontos helyi koordináció nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a megrendelő megelégedésére szolgáló minőségben és határidőre történhessen meg a teljesítés.

Mindebben jelentős szerep jutott a megfelelő alapanyag szolgáltatásnak is, melyet az MCM Beton mobilüzeme kifogástalanul biztosított.

Az MCM az építés helyszínéről látta el a munkálatok betonszükségletét. A mobilüzem segítségével sok 100 kilométernyi megtett távolságot tudtak kiiktatni a munkafolyamatból, ezzel csökkentve a környezeti terheket, mely a projektfelek számára egyaránt kiemelten fontos szempont.

 

Összegezve a projekt tapasztalatait HBM ügyvezetője hozzátette, a megbízásban rejlő valódi kihívást annak volumene jelentette.


A mélyépítő megnövelt kapacitással, egyszerre 6 cölöpözőgéppel, napi két műszakban dolgozott, és büszkék arra, hogy ezzel hozzájárulhattak a magyar gazdaság élénkítéséhez és 2500 új munkahely megteremtéséhez.
 

 

Galéria

Mi épül?HBM Kft.Market Építő Zrt.üzemépítésIváncsa

Hírlevél

Hirdetés