2024.03.28, Csütörtök
Új kórházi tömb építésével lép szintet Székesfehérvár egészségügyi ellátása
Látványtervek: Dr. Cser-Palkovics András/ Facebook

Új kórházi tömb építésével lép szintet Székesfehérvár egészségügyi ellátása

MTI, Dr. Cser-Palkovics András/ Facebook

2021.09.08. 18:30 - Kolinek Nóra

A közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület kivitelezése a bontási munkákkal kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket.

Hirdetés

A Modern városok program keretében, 11,5 milliárd forint kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése − tudatta Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán kedden. A képviselő közölte, hogy

az új kórházi tömb építésével 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére és a meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására − tette hozzá.

Cser-Palkovics András, a város polgármestere közösségi oldalán korszakos jelentőségű kórházfejlesztésnek nevezte a beruházást, amelyről megjelent a kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

 

Rövidebb és biztonságosabb betegutakat alakítanak ki

Mint írta,

a közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület építése bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket.

Közölte: az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel − tette hozzá.

A fejlesztés részét képező külső parkolók már elkészültek, további 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a függőfolyosó is. Cser-Palkovics András tudatta, hogy a teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap.

 

Galéria

Mi épül?Székesfehérváregészségügyi fejlesztéskórházfejlesztésFejér megye

Hírlevél

Hirdetés