2024.04.19, Péntek
Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát
Fotók: Kovács Attila /MTI

Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát

MTI

2021.10.07. 10:32 - Kolinek Nóra

A létesítmény városi és egyéb szabadidős sportrendezvényekre is alkalmas lesz.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy tornacsarnokkal bővül a szentendrei Ferences Gimnázium. Az elkészült tornacsarnokot szerdán adták át. Az iskolai, városi és egyéb szabadidős sportrendezvényekre alkalmas létesítmény megépítéséhez a kormány 2,15 milliárd forinttal, az iskola fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány százmillió forint önrésszel járult hozzá. A kivitelezést a Pesti Építő Zrt. végezte el.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében azt mondta,

a Ferences Gimnázium a térség meghatározó épülete, közösséget épít nemcsak az iskolán belül, de azon kívül is.

Több mint száz férőhelyes parkoló épült

Berhidai Piusz ferences tartományfőnök a beruházás megvalósításáért köszönetet mondva úgy fogalmazott, a köszönetnyilvánítás soha nem csak lezárni tud valamit, hanem képes megalapozni a későbbi bizalmat, együttműködést és ilyen módon szolgálni az életet.

Az elkészült csarnok három szintje összesen 3174 négyzetméter, a 20x40 méteres nagytermi pálya mellett az épületben helyet kapott egy kisebb edzőterem is.

A lelátókon 260-an férnek el, a csarnok teljes befogadóképessége 1200 fő. Az épületben öltözőket és egyéb kiszolgálóhelyiségeket is kialakítottak, a szomszédos telken egy több mint száz férőhelyes parkoló épült.

 

Galéria

Mi épül?SzentendrePesti Építő Zrt.építőipari cégeksportberuházásoksportcsarnoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés