2024.03.28, Csütörtök
Fontos állomásához érkezett Buda legnagyobb campuszfejlesztése
Fotók: Ladjánszki Máté / magyarepitok.hu

Fontos állomásához érkezett Buda legnagyobb campuszfejlesztése

magyarepitok.hu

2021.10.05. 15:19 - Gyöngyösi Klaudia

A ZÁÉV munkájával készül el az intézmény Csörsz utcai tömbjénél az 1500 fős multicsarnok 200 férőhelyes mélygarázzsal.

Hirdetés

A Budapest tíz legértékesebb folyamatban lévő építési projektje között szereplő Koltai Jenő Sportközpont építése elérte legmagasabb pontját – derült ki az ünnepélyes bokrétaavatáson.

Fotók: Ladjánszki Máté / magyarepitok.hu

Az eseményen részt vett: Dr. habil. Sterbenz Tamás - a Testnevelési Egyetem rektora; Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos - a fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke; Dormán József - a ZÁÉV vezérigazgatója; Deák Gábor - a ZÁÉV elnöke; Sárfalvi Péter - helyettes államtitkár; valamint Genzwein Ferenc - aTestnevelési Eegyetem kancellára is.

Ahogy azt korábban megírtuk: Buda legnagyobb campusfejlesztésének második üteme, a Testnevelési Egyetemhez tartozó sportpályák és multicsarnok építése a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósul meg a főváros XII. kerületében lévő Csörsz utcában.

A területen helyet kap majd:

  • egy 400 méteres, 8 sávos szabadtéri atlétikapálya beépített sportszerekkel, ugrópályával, sportvilágítással és emelkedő futósávval,
  • egy 66 x 105 méteres, NB1-es méretű műfüves futballpálya 200 fős lelátóval,
  • valamint két kültéri teniszpálya is.

Ezen felül a campus része lesz még egy 1500 fős mobil lelátóval rendelkező multifunkcionális csarnok, amely kézi-, kosár- és röplabda, valamint torna gyakorlására és versenyfunkcióra egyaránt használható lesz majd.

 

Egy speciális kerítés is a projekt része

A beruházásban különleges tervezési elemként szerepel a BAH-csomópont felőli speciális kerítés, mely a kolonád nevet kapta. A kolonád egy hullámzó íves határoló motívum, mely lendületével a BAH-csomópont forgalmára reflektál.

A kolonád egyben egy helyenként 6 méter magas támfal is, melynek a tereppel való csatlakozása folyamatosan változik. Az elem tervezése során a TSPC szakemberei a BIM-technológiát használták.

A megrendelő Testnevelési Egyetem a sportpályák fejlesztésénél kiemelt szempontként jelölte meg, hogy a campus létesítményei alkalmasak legyenek fogyatékkal élő hallgatóik oktatására is, így támogatva akár a paralimpiai felkészülést.

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Testnevelési EgyetemcampuszfejlesztésBudapestinnovációBIMbokrétaünnep

Hírlevél

Hirdetés