2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Szociális lakásfejlesztést támogat a TOP új forrása
(mti - szociális bérlakás Csongrádban)

Szociális lakásfejlesztést támogat a TOP új forrása

magyarepitok.hu, mti

2017.02.28. 13:49 - Hegedűs Gergely

A legelmaradottabb városrészeket fejleszthetik a megyék és a megyei jogú városok a most meghirdetett 12,4 milliárdos keretből.

Hirdetés

Újabb két, a helyi gazdaság és város-rehabilitációs fejlesztéseket támogató pályázati felhívást jelent meg a TOP-ban (Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban). Az NGM államtitkára, Rákossy Balázs az MTI-nek elmondta, a "Leromlott városi területek rehabilitációja" elnevezésű két új felhívás 12,4 milliárd forintos forrást teremt a megyéknek és a megyei jogú városoknak.

A miniszterelnökség honlapján kedden megjelentek szerint a megyei jogú városok számára 6,2 milliárd forintos keret nyílik meg a leromlott területek rehabilitációjára és az ott élő lakosság felzárkóztatására.

A fehívásban megnevezett támogatható területek:

  • társasházi, lakásszövetkezeti tulajdonban lévő lakóépületek korszerűsítése: nyílászárók, tartószerkezet, folyósók fejlesztése,
  • szociális bérlakások kialakítása vagy korszerűsítése,
  • önkormányzati tulajdonú lakóépületek, lakások és melléképületeik megszüntetése.

A pályázat a felhívás szerint elsősorban a szegregált és szegregációval fenyegetett területekre összpontosít, melyeken magas a munkanélküliek és a legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők aránya.

Pályázatoklakásépítéslakásfelújítás

Hírlevél

Hirdetés