2024.03.28, Csütörtök
Ezekkel a fejlesztésekkel születik meg a Sportkórház új épülete

Ezekkel a fejlesztésekkel születik meg a Sportkórház új épülete

ted.europa.eu, magyarepitok.hu

2017.07.17. 14:43 - Szabó Ákos

A most elrajtoló közbeszerzéssel kiderültek a tízmilliárd forintos projekt részletei, mely által véglegesen a Karolina útra marad a fővárosi Sportkórház.

Hirdetés

A Karolina út 27-31. szám alatt marad az Országos Sportegészségügyi Intézet, ismertebb nevén a Sportkórház, ahová márciusban kezdték meg az orvosok és betegek átköltöztetését. Kiírták a pályázatot az ingatlan felújításra, a kormány mintegy tízmilliárd forintot különített el az épület átalakítására és fenntartására, a fejlesztés 5000 négyzetmétert érint. Az kórháznak otthont adó tömbépület alapterülete nagyobb, mint azoké a pavilonoké, amelyekben korábban működött.

A beruházás során kórtermeket, radiológiát és műtőt is kialakítanak. A fejlesztés tervei szerint többek között felújítják a teljes vízvezeték-rendszert, 1400 négyzetméteren készítenek aljzatot és burkolatot, 8700 négyzetméternyi felületet festenek át és 215 négyzetméternyi légcsatornát építenek ki.

A Sportkórház a Testnevelési Egyetem 2015-ben bejelentett fejlesztése miatt költözik el a TE közeléből, a XII. kerületi Alkotás útról. A projekt kormánybiztosa, Berkes István korábban elmondta, a döntésnél figyelembe vették, hogy üresen álló, minden igényt kielégítő épület nem áll rendelkezésre, egy zöldmezős beruházás pedig nagyon elhúzódhatna.

kórházfejlesztésPályázatokpályázatok

Hírlevél

Hirdetés