2024.03.28, Csütörtök
Zöld lámpát kapott a kaposvári közlekedési központ
mfor.hu

Zöld lámpát kapott a kaposvári közlekedési központ

mti, 74nullanulla.hu

2017.08.11. 09:53 - Szabó Ákos

A 17,7 milliárd forintos fejlesztés összeköti a helyi és a távolsági buszközlekedést a vasúttal, emellett új kerékpárosbarát felüljárót és több körforgalmat is építenek.

Hirdetés

Kaposváron megkezdődhet a közlekedési központ kialakítása a 171 milliárd forintos Németh István Program részeként. A kormány döntött a 17,7 milliárdos projekt támogatásáról, amely keretében átkerül a helyközi buszállomás a vasútállomás oldalára és közös peronon lehet majd átszállni a helyi és távolsági buszokra a vasút közelében.

A régi felüljáró helyére gyalogos- és kerékpáros-forgalomra is alkalmas hidat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet és járdákat alakítanak ki – derült ki Szita Károly kaposvári polgármester és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) sajtótájékoztatóján. A fejlesztés során olyan beruházások valósulnak meg, amelyektől tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a városi közlekedés és megszépül a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület is.

A munkálatok a jövő évben kezdődnek el, a projektet várhatóan 2019-re fejezik be.

 

Kaposvár folyamatosan épül

A közlekedési központ felépítése a második legnagyobb beruházás a 2020-ig lezáruló 171 milliárd forintos programban, ennél többet csak a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építésére költenek.

Kaposváron folyamatosan zajlanak a beruházások, nemrég hirdették ki, hogy a Magyar Építő Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. által alkotott konzorcium 4,4 milliárd forintos beruházás keretében járműtelepet épít, amelyben többek között a város buszparkjának karbantartási munkálatait végzik majd.

Duna Aszfalt Zrt.Magyar Építő Zrt.közlekedésfejlesztésMi épül?útépítéshídépítésKaposvár

Hírlevél

Hirdetés