2024.04.18, Csütörtök
Tisza-parti okosotthonokon dolgozik a Ferroép
szegedbesthome.hu

Tisza-parti okosotthonokon dolgozik a Ferroép

delmagyar.hu

2016.07.25. 14:34 - Antal Zsófia

Huszonöt lakásos társasház épül Szegeden intelligens fűtési rendszerrel, parkosított udvarral. A lakások értékesítése már folyamatban van, az átadás jövő nyárra várható.

Hirdetés

A Felső Tisza-parton, a 18 ezer négyzetméteres Futureal irodaház mögött intelligens otthonok készülnek a Best Home Szeged néven épülő társasházban. A Kis-Tisza utcában az egykori óvoda helyén júniusban kezdte el a kivitelezési munkát a Ferroép Zrt. és a Ferroép-Szer Kft.

A Best Home Szeged terveit a Török Csongor Építésziroda Kft. készítette: huszonöt lakásos társasházat képzeltek el, garázsokkal és irodahelyiségekkel kiegészítve. A két emelettel és tetőtérrel épülő lakóingatlanban a fűtés a mennyezet födémszerkezetébe integrált hűtő/fűtő mezőkkel, illetve a lakások vizesblokkjaiban padlófűtés segítségével történik, a hűtést pedig mennyezet temperálással oldják meg. Az épület tetején elhelyezett NIBE hőszivattyús berendezések látják majd el olcsó hűtési és fűtési energiával a házat, a nyílászárók háromrétegűek lesznek. Automatikus rendszer figyeli a hőfokot és a páratartalmat, a lakások szobái pedig intelligens termosztáttal lesznek felszerelve, így okostelefonnal helyiségenként külön szabályozható a hőmérséklet. A költség egyedi hőmennyiség mérés alapján oszlik el az ingatlan egységei között. A LED-es világítás napelemes rendszerrel működik majd, tehát költségmentes.

Nemesi András, a Best Home Szegedet értékesítő iroda munkatársa elmondta: 14,5 és 41 millió forint közötti áron kínálják a 38 és 100 négyzetméter közötti lakásokat. A tetőtérben épülő egyik 80 négyzetméteres lakáshoz egy csaknem 60 négyzetméteres terasz is tartozik majd, de ez a lakás is a fenti ársávon belül található.

A társasház átadását 2017 júniusára tervezik.

(kép: szegedbesthome.hu)

Technológialakásépítésúj építésű ingatlanokSzegedFERROÉP Zrt.okostechnológia

Hírlevél

Hirdetés