2024.04.19, Péntek
Tetőfelújítás: mivel védhetjük ki az egyre erősebb viharokat?
terranteto.hu

Tetőfelújítás: mivel védhetjük ki az egyre erősebb viharokat?

Terrán Tetőcserép Kft.

2017.08.04. 11:16 - Szabó Ákos

Egyre több kárt okozhat a globális felmelegedés miatt szélsőségessé vált időjárás. Egy jó tetőszerkezet ellen tud állni a sűrűsödő viharoknak, de figyelni kell a minőségi kivitelezésre.

Hirdetés

Ezen a nyáron is gyakoriak a viharok, amelyek a háztetőket sem kímélik, és velük együtt előfordulnak súlyos beázások is. Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben újabb szélrekordokra, nagyobb erejű záporokra, zivatarokra is sűrűbben számíthatunk - hívja fel a figyelmet a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. sajtóanyaga. A piacvezető tetőcserépgyártó tapasztalata szerint gyakran meglepetést okoz, hogy a tetők mennyire nincsenek biztonságban az időjárás szélsőségeivel szemben. Mivel egy házat több évtizedre terveznek, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni.

Ezt a Terrán Tetőcserép szakértői szerint alapján az alábbi módokon lehet elérni:

  • Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk. Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek világszínvonalú minőségű gyártásban készültek. Az azbesztet tartalmazó palatető sajnos még sok helyen előfordul, de egészségkárosító hatása miatt fontos lecserélni.
  • Érdemes megfelelően képzett ács véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.
  • A szélsőséges időjárás hatásainak csökkentésére ajánlott betoncserepeket választani, amelyek idő- és viharállók, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medence egyre gyakrabban szélsőséges meteorológiai viszonyainak is.
  • Jó ötlet viharbiztos tetőt kialakítani, néhány ezer forintos többletköltséggel (például viharkapcsok beszerelésével) jóval ellenállóbb lesz.
  • Érdemes igénybe venni gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, illetve a helyszínen is segítséget nyújtanak.
  • Alapvetően jó megoldás teljes tetőrendszerben gondolkozni, egy adott gyártó cserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lehet garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.
  • Vásárláskor fontos ellenőrizni, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (például van olyan tetőfólia, amelyre ez akár 15 év is lehet). Ajánlott garancialevelet kérni, illetve meggyőződni az érvényességéről. A jótállási idő is változó, azonban most már van olyan hazai betoncserép gyártó, mint a Terrán, amelyik 50 évet, vagy akár életre szóló garanciát is vállal.
  • Egy biztosan viharálló háztető építésekor, amelytől elvárható, hogy belátható ideig ellátja a funkcióját, ajánlott ismert, nagy múltú, tapasztalt gyártót, illetve márkát választani. Így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés.
Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Technológiatetőcserép

Hírlevél

Hirdetés