ingatlan

Enyhült az őrület a lakáspiacon, ősszel pedig jöhet a fordulat

2016.07.19

Gazdaság

A keresleti hullám hónapok óta csillapodik, kevesebb lakást és csak nagyobb alkuval lehet eladni. A kínálat eközben erősödik, ami hamarosan megfogja az árakat a fővárosi ingatlanközvetítők szerint.

Megfordult a trend, az új lakásokra irányul a CSOK

2016.05.11

Gazdaság

Ha csak az idei igényléseket vesszük, akkor az új lakáscél teszi ki a CSOK esetében a befogadott kérelmek 64%-át az FHB adatai szerint.

Csongrádon három elemmel bővült a CSOK

2016.03.29

Gazdaság

Négyzetméterenkénti egyforintos telekárral, lakhatási támogatással és a rossz állapotban levő ingatlanok bontását serkentő egymilliós összeggel fejelte meg a CSOK-ot a csongrádi önkormányzat.

Ezer új lakást adhat át a Triholding a fővárosban

2016.03.05

Mi épül?

A 172 éve épített homlokzatával újul meg egy Király utcai társasház a Triholding ingatlanfejlesztő által. A 105 új lakást eredményező projekt mellett a cég további fejlesztéseket tervez a VII. és XIII. kerületben, két-három év alatt összességében ezer új lakás épülhet a Triholding beruházásai által.

Két nap alatt minden kiderül a kelet-magyarországi ingatlankínálatról

2016.02.17

Gazdaság

A debreceni ingatlanbörze Hajdú-Bihar megye és a keleti régió legátfogóbb ingatlankínálatát ígéri: aki elmegy, pontos információkhoz jut, továbbá ingyen szakmai tanácsadást kap a CSOK, az adózás, a jog, a hitelezés, az értékbecslés és az energetika területén.

Pörgő lakáspiac, szaporodó építési engedélyek

2016.02.05

Kereskedelem

Tavaly tizenhárom százalékkal nőtt a kiadott építési engedélyek száma, eközben az új lakások száma csökkent. Az ingatlanárak 2014 áprilisa óta folyamatosan nőnek, ám a növekedés lassul – derül ki az FHB Jelzálogbank Nyrt. közleményéből.

CSOK: máris megindult a roham

2016.01.07

Gazdaság

A bankok első tapasztalatai szerint gyorsan mozgásba hozták a családokat az új CSOK lakásépítésre és lakásvásárlásra használható kedvezményei. Az FHB Banknál már megtörténtek az első igénylések, tapasztalatuk szerint az érdeklődők között nagy az aránya a legalább 2-3 gyermekes családoknak. A támogatások hamarosan a többi bankban is elérhetőek lesznek, ugyanakkor a Pénzcentrum a három gyermek nem teljesülésekor esedékes visszafizetés mértékére figyelmeztet.

1771 építőipari céget töröltek a cégbíróságok a második negyedévben

2015.08.20

Képriport

Idén a második negyedévben 1771 építőipari céget töröltek a cégbíróságok.

200 milliárd lakáscélra a Fundamentától

2016.05.18

Gazdaság

A Fundamenta-Lakáskassza hitelezése idén várhatóan eléri a 100 milliárd forintot, és ezzel megegyező betétkifizetéssel is számolnak. Így a tavalyi 175 után idén összesen 200 milliárd forinttal járulnak hozzá a lakáspiac és az építőipar fejlődéséhez.

Több mint százezer ingatlant kínál az ingyenes lakásbörze

2016.04.18

Gazdaság

A belépés és a szaktanácsadás is díjmentes lesz a fővárosi lakásbörzén, ahol magánszemélyek is hirdethetik ingatlanjaikat.

Ezért érdemes kimenni a pénteken megnyílt ingatlanbörzére

2016.03.18

Gazdaság

Debrecenben két napon át ingyen lehet hozzájutni a legfontosabb információkhoz a keleti régió ingatlankínálatáról. A lakásvásárlás és az albérlet mellett a házépítés, a felújítás, az energetika, a bútorzat, a hitelezés, a jog és a CSOK területén is kérhető szaktanácsadás.

ASSA ABLOY: máris pörög az építőipar

2016.02.18

Iparági hírek

A világ vezető biztonságtechnikai szállítójának magyarországi leányvállalata máris érzi a CSOK kedvező hatását. ASSA ABLOY Hungary Kft. ügyvezetője ugyanakkor a turizmus bővülésében és az Airbnb típusú szálláskiadások terjedésében is húzóerőt lát.

Így fog kinézni a megújuló CSOK

2016.02.08

Iparági hírek

A beígért két kormányrendelet csak pár nap múlva válik ismertté, a kormányzati csatornákon azonban több információ is érkezett az otthonteremtési támogatásról. A használt lakások is célkeresztbe kerültek, tizenegy tételben listáztuk az új információkat.

Új irodaépületek: még fel sem épült, már elkelt

2016.02.01

Mi épül?

A hatalmas kereslet miatt alig maradt üres iroda, az idén felépülő 100 ezer négyzetméternyi irodaépületnek pedig több mint a fele elővételben elkelt. Az új ipari ingatlanok súlypontja eközben vidékre helyeződik, jelentős dunántúli központok alakultak ki, 200 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan van építés alatt Gyöngyösön és Kecskeméten – derül ki a CBRE elemzéséből.

175 apartman épül a keszthelyi Balaton-parton

2016.01.06

Mi épül?

Jelentős építőipari beruházás indul januárban Keszthely keleti részén: a Balaton partján összesen 175 apartmant tervez a beruházó Royal Homes Kft. tetőnapozókkal, sétánnyal és üzlethelységekkel. Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak.