villamoshálózat fejlesztés

Így éri el jövő év végére Kelenföldet az 1-es villamos

2017.11.03

Aktuális

A Colas Alterra és a Siemens november 13-án kezdik a kivitelezést, mely során akadálymentes peronok és sok zöldfelület alakul ki, ráadásul felújítják az Etele parkot és a villamosvonal egyik pesti szakaszát is.

Emléktáblát kapott a Népligetnél az 1-es villamos meghosszabbítása

2017.05.12

Aktuális

A tavaly decemberben elnyert Építőipari Nívódíj tiszteletére az A-Híd Zrt. pénteken táblát avatott a járat népligeti megállójában.

A megújuló energia terjedése teljesen átalakítja a hálózatokat

2017.01.03

Energetika

Egyre több országban éri el a megújuló alapú energiatermelés a 10 százalékos, vagy azt meghaladó részarányt. Ezután azonban az energiahálózat meglévő eszközeinek fejlesztése nem elég a megújulók integrálásához.

Feléhez közeledik a modern Budafok kocsiszín építése

2016.09.27

Képriport

Az épületeket a Strabagnak áprilisig kell befejeznie – az újonnan épült szerkezetek már sejtetik a végső állapotot.

Kész a Lánchíd alagútja, teljes a fonódó villamoshálózat

2016.03.10

Mi épül?

A híd budai hídfője alatt húzódó alagút szélesebb lett, a középen álló acéloszlopokat elbontották, megújult a rakpart és a híd melletti park is. A közel 16 milliárd forintos budai fonódó projektnek köszönhetően észak-déli irányban egész Budát átszelő, átszállásmentes vonalak jöttek létre.

Egész Budát átszelő villamosvonalak születtek

2015.12.23

Aktuális

Egy közel 16 milliárd forintos projektnek köszönhetően a budai villamosvonalak újra egységes hálózatot alkotnak: észak-déli irányban egész Budát átszelő, átszállásmentes vonalak jöttek létre – korábbi töréspontokat megszüntetve. A környező terek és zöldfelületek is megújultak, utcabútorokat és növényeket telepítettek, a Zsigmond térből parkot építettek. Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb budai kötöttpályás közlekedésfejlesztési beruházása zárult le szerdán.