2024.03.29, Péntek
Az autópályáról közvetlenül elérhetővé vált Törökbálint
MTI

Az autópályáról közvetlenül elérhetővé vált Törökbálint

nif.hu

2016.08.19. 13:45 - Antal Zsófia

Péntek délután vehették birtokba az autósok az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját. Az 1,37 milliárd forintos beruházás során a le- és felhajtóágak mellett két körforgalom és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Hirdetés

Törökbálintnál 900 m hosszan két új összekötő ág épült az M7-M0 csomópontjában, két körforgalommal csatlakozva a 8103 j. úthoz. Így mától már közvetlenül is le lehet hajtani az autópályáról Törökbálint irányába. Az átadási ünnepségen részt vett dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese is.

Mayer András ismertette a műszaki paramétereket: két körforgalmú csomópontot alakítottak ki, felújították a felüljárókat, 280 négyzetméteren zajvédőfal és vadvédő kerítés épült. A kivitelezést a Colas Hungária Zrt. végezte nettó 1,37 milliárd forint értékben. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában, hazai és uniós forrás felhasználásával valósult meg.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a két összekötő ágnak köszönhetően könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a környékbeliek számára. A beruházás kiemelt célja volt, hogy könnyítse Törökbálint forgalmának belső lebonyolítását és csökkentse az átmenő forgalom által okozott környezeti illetve forgalmi torlódásokat.

ColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésM7-es autópályaTörökbálintM0-ás

Hírlevél

Hirdetés