2024.03.29, Péntek
Folytatódik Nyíregyháza nagyszabású közlekedésfejlesztése
(pecsma.hu - illusztráció)

Folytatódik Nyíregyháza nagyszabású közlekedésfejlesztése

magyarepitok.hu

2016.09.20. 09:41 - Hegedűs Gergely

A belváros és az autópálya közötti forgalom egyik fontos csomópontját építik át a megyeszékhelyen.

Hirdetés

KE-VÍZ 21 Zrt. és a G-BUILD Kft. közös kivitelezésében megindult Nyíregyházán a Debreceni út – Kígyó utca csomópont átépítése. A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója szerint mindkét utca burkolata megújul, új járda épül, parkosítás történik, és bontásra kerül egy ingatlan is, továbbá a szükséges közműátépítéseket is elvégzik. A munkálatokat a nyertes ajánlattevők nettó 110 millió forintért végzik el, a tervek szerint december 5-éig befejezik a munkálatokat.

A fejlesztés hatékonyabbá teszi a forgalmat a belváros és a Debreceni úton át az autópálya felé. A projektben kerékpárút épül a Kígyó utca egyik oldalán, ezt később meghosszabbítják a Kállói útig, bekapcsolva Nyíregyháza Borbánya nevű dél-keleti külső városrészét a bicikliút-hálózatba. A másik oldalon járda és gyalogosátkelő segíti a biztonságosabb közlekedését.

A beruházás része az összesen másfél milliárd forintos közlekedésfejlesztésnek, melyben nemrég megépült a Szarvas utca és Arany János utca közötti körforgalom. A teljes mértékben pályázati forrásból megvalósuló beruházásnak szintén része a Törzs utca három csomópontjának átépítése is.

 

A kivitelező Ke-Víz 21 Zrt. nyíregyházi központú cég, mély és magasépítésben egyaránt érdekelt, a Nagyhalászon saját aszfaltkeverő telepet működtető vállalat legutolsó éves nettó árbevétele 13,9 milliárd forint volt. A szintén nyíregyházi G-Buildet 2010-ben alapították, legutóbbi éves árbevétele nettó 455 millió forintra rúgott.

 

Ke-Víz 21 Zrt.Útépítésépítőipari cégekútépítésNyíregyházaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés