2024.04.19, Péntek
2018-ra teljessé válik Nyíregyháza nyugati elkerülője
nyiregyhaza.hu

2018-ra teljessé válik Nyíregyháza nyugati elkerülője

MTI

2016.11.17. 15:36 - Antal Zsófia

Várhatóan decemberre elkészülnek a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út következő, a 36-os és 38-as főutak közötti szakaszának kiviteli tervei. Az építkezés becsült költsége csaknem 10 milliárd forint.

Hirdetés

Csütörtöki ülésén hagyta jóvá a helyhatóság testülete a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlése számára készített tájékoztatóját, mely szerint hamarosan folytatódhat a nyugati elkerülő építése.

A nyugati elkerülő az M3-as autópályától a Tiszavasvári felé vezető 36-os főútig tavaly októberben készült el. Az építkezés a 36-os úttól a Nyíregyháza és Tokaj között vezető 38-as útig, majd onnan a tőle északi irányban lévő Nyírszőlősnél vezető 3822-es útig folytatódhat. Ezzel az új szakasszal válna teljessé a megyeszékhely nyugati elkerülője, nagyrészt mentesítve a belvárost a kamionforgalomtól.

A 36-os és a 38-as főutak közötti 3,7 kilométeren másodrendű főút épülne meg, amely felüljáróval keresztezné a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalat, a 38-as főút és nyírszőlősi út között pedig összekötő út épülne meg 4,1 kilométer hosszban. Az első szakasz építési engedélyeit már kiadták, a kiviteli tervek várhatóan decemberre készülnek el. Az útépítési projekt teljes bruttó becsült költsége 9 milliárd 921 millió forint. A két új útszakasz a tervek szerint 2018 harmadik és negyedik negyedévére készülne el.

Nyíregyháza mellett Kisvárdán is építenének elkerülő utakat, amelyek együttes hossza több mint 4,2 kilométer, költsége 4 milliárd forint lesz.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésNyíregyházaTokajNyírszőlős

Hírlevél

Hirdetés