2024.03.28, Csütörtök
Biztonsági elemekkel gazdagodott a megújult 44-es út
newjsag.hu

Biztonsági elemekkel gazdagodott a megújult 44-es út

MTI

2016.11.02. 12:46 - Antal Zsófia

Átadták a 44-es számú főút komplex útfelújítási programban most elkészült szakaszait Békés megyében. Összesen 14 kilométeren, 2,5 milliárd forintból végeztek felújítást Kondoros környékén, valamint Szarvas és Csabacsűd között.

Hirdetés

Az utat szombat délelőtt vehették birtokba az autósok - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A négy külterületi, valamint a 47-es és a 46-os számú másodrendű utak felé vezető átkelési szakaszon 6200 köbméternyi aszfaltburkolatot építettek, háromezer négyzetméteren festettek fel burkolatjeleket és 167 KRESZ-táblát helyeztek el.

kép: internet.kozut.hu

Olyan biztonsági elemeket is kialakítottak, amelyeket eddig a megye közútjain még nem alkalmaztak. Az egyik a ködös időjárás esetén segíti a közlekedőket, méghozzá az út két oldalán található optikai vezetősáv pár méterenkénti megszakításával, mert így jobban be lehet mérni a követési távolságot. A másik az aszfaltba sűrűn bemart, egy centiméter körüli mélységű csatornák kialakítása a szarvas-ezüstszőlői településrész kanyarjaiban, a lefolyó víz jobb elvezetésére.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, megyei útügyi biztos tájékoztatása szerint 2017-ben csaknem 8 milliárd forintot szánnak Békés megye útjainak felújítására. Főként alsóbbrendű, két és három számjegyű utakat újítanak fel. A belső forrásokból 12 útszakasz, összesen 28,5 kilométer hosszon újulhat meg 4,3 milliárd forintból.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Békés megyeSzarvas

Hírlevél

Hirdetés