2024.04.16, Kedd
Kész a 427-es út felújítása, kamionmentessé vált Berettyóújfalu
(illusztráció)

Kész a 427-es út felújítása, kamionmentessé vált Berettyóújfalu

MTI

2016.11.02. 10:10 - Antal Zsófia

A Hódút Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. alkotta HK Konzorcium elvégezte a 427-es másodrendű főút felújítását a komplex útfelújítási program keretében.

Hirdetés

A 2,7 kilométeres szakasz átadásán Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere arról beszélt, hogy a városhoz közeli ártándi határátkelőt – ahol évente mintegy 300 ezer kamion halad át – a 427-es úton tudják elérni úgy a kamionok, hogy nem hajtanak be a városba. Ez az útszakasz azonban korábban olyan rossz minőségű volt, hogy még a tehergépjárművek vezetői sem szívesen vették igénybe, a kamionforgalmat a városnak kellett elszenvednie.

Ezért a 367 millió forintból felújított 427-es út a város lakóinak életminőségét jelentősen javítja, fellélegezhetnek, hiszen megszabadulnak a Románia felé vagy a Romániából közlekedő kamionoktól.

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar megyei igazgatója elmondta, hogy kétezer köbméter aszfaltot használtak fel a munkához. Azért ilyen sokat, mert a felújítás alatt kiderült: a nehéz tehergépjárművek miatt az útalap is megrongálódott.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadáskor elmondta: a komplex útfelújítási program keretében Hajdú-Bihar megyében idén 3,3 milliárd forintból mintegy 24 kilométernyi útszakaszt újítottak fel. Jövőre az útfelújítási programra hazai forrásból 100 milliárd forintot szán a kormány, és ebből a pénzből 850 kilométer út újulhat meg. A tervek szerint a korábbinál több jut majd alacsonyabb rendű utak felújítására is - hangsúlyozta. A program részeként jövőre Hajdú-Biharban 4 és fél milliárd forintból 35 kilométer út újulhat meg.

Hódút Kft.Ke-Víz 21 Zrt.ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Berettyóújfalu427-es út

Hírlevél

Hirdetés