2024.04.19, Péntek
Újabb 15 kilométeren újul meg az 55-ös főút, kerékpárút is készül hozzá
ar-la.hu

Újabb 15 kilométeren újul meg az 55-ös főút, kerékpárút is készül hozzá

kozbeszerzes.hu

2016.11.08. 10:49 - Antal Zsófia

A Duna Aszfalt újíthatja fel Csongrád megyében az 55. sz. főút eddig kimaradt szakaszát, s vele párhuzamosan kerékpárutat is épít. A beruházás összköltsége meghaladja a 6 milliárd forintot.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatása szerint az 55. sz. főút Mórahalom elkerülő és a Csongrád-Bács-Kiskun megyehatár közötti szakaszának felújítását, valamint a vele párhuzamos kerékpárút megépítését a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft. kivitelezi.

A 6 milliárd 28 millió forintos projekt, mely az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 1. prioritásába tartozik, az érintett 15,7 kilométer hosszú, kétszer egy forgalmi sávos útszakasz burkolatának 115 kN-os tengelyterhelésre történő megerősítését, valamint az útszakaszon kanyarodósávos csomópontok korszerűsítését és építését foglalja magában. Az úttal párhuzamosan futó 3,3 kilométeres kerékpárutat átépítik, és 12,5 kilométerrel meghosszabbítják.

A projekt során az utat és a kerékpárutat csatlakoztatni kell az 55. sz. főút Kelebiai út csomópontja és Tataháza közötti, valamint a főút Mórahalmot elkerülő szakaszához, melyeket 2015-ben újítottak fel, illetve helyeztek forgalomba. Kimaradó szakasz nem maradhat. A főút Szeged és Mórahalom közötti szakasza szintén a tavalyi év során újult meg.

Duna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítéskerékpárútIKOPMórahalomCsongrád

Hírlevél

Hirdetés