2024.04.19, Péntek
Közúti fejlesztésekre és a belvárosa szépítésére kapott forrást Győr

Közúti fejlesztésekre és a belvárosa szépítésére kapott forrást Győr

mti, magyarepitok.hu

2016.12.30. 10:27 - Hegedűs Gergely

Megújul a történelmi belváros egyik legszebb pontja, könnyebben elérhetővé válik az ipari terület.

Hirdetés

Másfél milliárd forint kormányzati támogatást kapott Győr. A kormány a települési önkormányzatok feladatait támogató előirányzat-átcsoportosítások keretében döntött a forrás odaítéléséről. A kormányhatározatról a győri önkormányzat közleményben tájékoztatta az MTI-t.    

A támogatásból megújul a Bécsi kapu tér, a történelmi belváros egyik legszebb pontját érintő munkák első üteme már korábban elkezdődött. A projektben a tér és a környező utcák  esztétikus és időtálló kőburkolatot kapnak: előbbire gránit burkolatot, utóbbiakra félbefűrészelt nagykockaköveket raknak le. A téren emellett megújul a köz-és díszvilágítás, és egy kisebb szökőkút is helyet kap.

A kormány által megítélt pénzből emellett folytatódik az Ifjúság körút felújítása, továbbá fejlesztik a Szauter Ferenc utcát, ami megszüntetheti a temető melletti dugókat, másrészt könnyebben megközelíthetővé válik majd az ipari terület. Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményben úgy fogalmazott, utóbbi fejlesztés közvetett módon a munkahelyteremtéshez és a gazdaságfejlesztéshez is hozzájárul. Hozzátette, a döntés azt jelzi, hogy a kormányzat egyetért Győr hosszú távú fejlesztési elképzeléseivel.

GyőrÚtépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés