2024.03.29, Péntek
Több mint 13 kilométeres útefelújítás végére ért Békés megyében a Hódút
nif.hu

Több mint 13 kilométeres útefelújítás végére ért Békés megyében a Hódút

nif.hu

2016.12.20. 09:57 - Antal Zsófia

Megújult a 42154. jelű út Nagygyanté és Geszt közötti szakasza. A fejlesztés 3 milliárd 230 millió forint hazai forrásból történt, javítja a közlekedésbiztonságot és a romániai összeköttetést is.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a Hódút Kft. kivitelezésében megvalósult projekt keretében 13,2 kilométeren végeztek útfelújítást:

  • 12,8 kilométeren a burkolat kétoldali szélesítésével (külterületen 7,5 méter, belterületen 6,5 méter szélességű) kiemelt szegéllyel határolt, 11,5 tonnás tengelyterhelésre alkalmas burkolatot építettek ki,
  • Geszt belterületén további közel 500 méteren felújítottuk a burkolatot,
  • átépítették a 4219. és 42154. jelű utak csomópontjában meglévő háromágú szintbeni csomópontot,
  • Nagygyantén a 42154. jelű és a 4219. jelű út mellett kiemelt szegély és gyalogos járdaburkolat készült,
  • Mezőgyán és Geszt teljes belterületén kiemelt szegélyek készültek,
  • buszöblöket, autóbuszvárakozóhelyet és új útmenti parkolókat építettek ki Kisgyantén, Mezőgyánban és Geszten, illetve elvégezték a meglévők felújítását.

Az új útszakasz igénybevételével Mezőgyán 5 perccel, Geszt 10 perccel hamarabb érhető el Békés megye bármely településéről. A 11,5 tonnás burkolatmegerősítés javítja a közlekedésbiztonságot, növeli a szolgáltatási színvonalat, így az útszakasz alkalmassá válik a Geszt és Cséffa települések között tervezett közúti kapcsolat megvalósítására is.

kép: nif.hu

„A következő lépés lehet a Romániába átvezető út építésének megvalósítása, ami bekapcsolná a határon túli településeket, és újra összeköthetné a családokat, segíthetné a jövőbeni kapcsolattartást” - tette hozzá Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa.

„A turizmus fontos a város számára, a jobb megközelíthetőség elősegíti ennek fejlődését, növelheti a Tisza kastély és más helyi nevezettesség látogatottságát is. A romániai fejlesztéssel kiegészülve az út Geszt testvér településéhez, Cséffához is jobb összeköttetést teremt” – fogalmazott Fábián Zsuzsanna, Geszt polgármestere.

Galéria

Hódút Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésútfelújításGesztMezőgyán

Hírlevél

Hirdetés