2024.04.24, Szerda
A Penta és a Vianova 87 korszerűsíti Zugló útjait
magyarepitok.hu

A Penta és a Vianova 87 korszerűsíti Zugló útjait

ted.europa.eu

2017.07.14. 10:11 - Szabó Ákos

858 millió forintot szán Zugló útjai fenntartására és kátyúzására. A kerület úthálózata nagyrészt a hatvanas és nyolcvanas években épült, a modernizáció időszerű volt.

Hirdetés

A Penta Általános Építőipari Kft. és a Vianova 87 Közmű és Útépítő Zrt. nyerte el a zuglói úthálózat fenntartására és kátyútlanítására szóló közbeszerzést. A fővárosi kerület és a két vállalat májusban már szerződést kötött másfél millió négyzetméternyi út és járda felújítására, az új megbízást ennek kiegészítéseként teljesítik. Az önkormányzat 858 millió forintot különített el erre a feladatra.

Biztonságos közlekedés

A két cég tartja mostantól karban Zugló útjait, utcáit, tereit és földútjait, valamint járdáit is. Emellett a városrész padjain és más utcabútorain is kijavítják a használat és vandalizmus okozta károkat. A szerződés fontos része az úthibák és kátyúk gyors felszámolása. 

A kerület nagyrészt 1960 és 1980 között kiépített úthálózatán több helyen felújításokat is végeznek. A mozgáskorlátozott személyek számra is modern szinvonalú közlekedést tesznek lehetővé.

Penta Általános Építőipari Kft.Útépítésépítőipari cégekútfelújításVianova 87 Zrt.

Hírlevél

Hirdetés