2024.04.23, Kedd
Így ér el az M34-es az ukrán határig
(colas.hu)

Így ér el az M34-es az ukrán határig

magyarepitok.hu

2017.07.24. 11:05 - Hegedűs Gergely

A közel 40 kilométeres gyorsforgalmi utat úgy tervezik meg, hogy később autópályává fejleszthető legyen.

Hirdetés

A beruházó NIF Zrt. közzétette az M34-es gyorsforgalmi út tervezői közbeszerzésének eredményét: a munkákat az UNITEF-83 Zrt., a RODEN Kft. és a TURA-Terv Kft. végezheti el. A nyertesek feladata a Vásárosnamény és Záhony közötti szakaszon

  • az engedélyezési terv elkészítése,
  • a jogerős építési engedélyek beszerzése,
  • valamint a kiviteli terv elkészítése.


Hogyan illeszkedik az M34-es az M3-as koncepciójába?

A projekt az M3-as autópályáról az ukrán határ záhonyi elérhetőségét biztosítja majd. Az M3-as eddig Vásárosnaményig készült el. Innen egyrészt az északi irányban megépülő M34-essel érhetjük majd el a Kárpátalját, másrészt a keleti irányban folytatódó M3-assal, aminek végpontja az újonnan megépülő Beregdaróc-Beregdáda határátkelő lesz (utóbbi északi irányban 5 kilométerre jön létre a Beregszászra vezető beregsurányi határátkelőtől).

Az M3-as további kiegészítő szakaszai így jönnek létre: az autópálya a román határt a Debrecen irányában kivitelezett M35-össel és az M4-essel, a szlovák határt a még meghosszabbítandó M30-assal fogja elérni.


A nyomvonal kormányrendelettel dől el

Az M34-es mintegy 39,3 km gyorsforgalmi útként jön létre, a 41-es út és az M3-as csomópontjától indul, és a 4-es főút záhonyi csomópontjáig épül meg. A projektben kétszer két forgalmi sávos, fizikai (szalagkorlát és/vagy vasbeton elem) elválasztással rendelkező gyorsforgalmi szakasz jön létre 6 különszintű és 1 szintbeni csomóponttal. Emellett megépül egy komplex és egy egyszerű, az út két oldalán elhelyezett pihenőhely, valamint egy mérnökségi telep.

A hirdetményből kiderül, a tervezésnél figyelembe kell venni, hogy az autóút hosszabb távon autópályává fejlesztendő. A nyertesek feladata a nyomvonal kormányrendelettel való megállapításához szükséges dokumentáció elkészítése is.

ÚtépítésVásárosnaményRoden Kft.Unitef-83 Zrt.M34-es útTura-Terv Kft.

Hírlevél

Hirdetés