2024.03.29, Péntek
Kerékpárosbarát felújítást kap a budapesti Műegyetem környéke
maps.google.com

Kerékpárosbarát felújítást kap a budapesti Műegyetem környéke

MTI

2017.08.08. 10:14 - Antal Zsófia

A Penta kivitelezésében a rakpart és a Petőfi híd fel- és lehajtói is kerékpárúttal bővülnek, valamint a teljes pályaszerkezetüket megújítják.

Hirdetés

Megkezdődik a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz, valamint a fel- és lehajtók felújítása – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága hétfőn. A munkához a Fővárosi Önkormányzat biztosít forrást.

A rakpartszakasz teljes útpályaszerkezetét felújítják. A jövőben déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak majd az autósok; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelölnek ki a járda mellett. Szintén az északi oldalon új parkolóhelyeket építenek ki, mert a jövőben a Műegyetem R épülete (a Petőfi híd felől az első épület) előtt nem lehet majd várakozni. A közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújítják, átépítik a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeznek el.

A Petőfi híd le- és felhajtóútjai teljes pályaszerkezet-cserét kapnak, valamint mindkét oldalon egyirányú kerékpárút és járda épül rajtuk.

A felújítás várhatóan december 10-ig tart.

 

Ezek az ideiglenes forgalomkorlátozások várhatók

A felújítás első ütemében csütörtöktől lezárják a forgalom elől a Petőfi híd északi fel- és lehajtóját; ez a korlátozás várhatóan szeptember második feléig tart. A déli fel- és lehajtó egyelőre továbbra is használható lesz; forgalmát várhatóan augusztus 21-től egyirányúsítják a rakpart felé.

A Műegyetem rakpart forgalmi rendje is változik: csütörtöktől egy időben két sáv lezárásával tart a munka, az autóforgalom irányonként egy-egy sávon haladhat. A budai alsó rakpartra vezető lehajtót november végéig szintén lezárják.

ÚtépítéskerékpárútútfelújításÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés