2024.04.25, Csütörtök
Ezzel a szakasszal fejezik be a hódmezővásárhelyi körgyűrűt
(illusztráció)

Ezzel a szakasszal fejezik be a hódmezővásárhelyi körgyűrűt

magyarepitok.hu, promenad.hu

2017.10.05. 12:43 - Szabó Ákos

Teljessé válik a Csongrád megyei város elkerülő útja, a 3,2 kilométeres keleti szakasz az Erzsébet úttól fog indulni és a 47. főútnál ér véget, az ipari parkot is könnyebben megközelíthetőbbé teszi.

Hirdetés

Kiírták a hódmezővásárhelyi elkerülő út keleti szakaszát befejező 3,2 kilométeres útépítésére a pályázatot – derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházásban összekötik az Erzsébet utat a 47. számú főúttal. A munkálatok során

  • kialakítanak 4 körforgalmat,
  • egy szintbeli vasúti átjárót,
  • és beépítenek mintegy 4700 köbméternyi aszfaltot.

Az út tervezési sebessége 70 km/h-s lesz, teherbírását pedig 11,5 kilonewton tengelyterheléshez alakítják ki, az út 2x1 sávos lesz 9 méteres koronaszélességggel.

promenad.hu

A beruházásnak köszönhetően a város ipari parkját könnyebben lehet majd megközelíteni, illetve a szomszédos Orosháza és Békéscsaba felé is jobb lesz a közúti kapcsolat. A munkálatokat szeretnék minél hamarabb megkezdeni és a tervek szerint kedvező időjárás esetén akár már 2018 őszén is átadhatják a fejlesztést.

 

Északon már épül a az elkerülőút

A most pályázatra bocsátott projekt kapcsolódik a Colas és a Délút kivitelezésében épülő északi körgyűrű-szakaszhoz, ahol a 47-es úton dolgoznak. Az itt épülő szakasz egyes részeit már novemberben használatba vehetik a helyiek és az átutazók, a teljes pálya jövő márciusra készül el.

Az elkerülő északi szakaszán épülő körhíd (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Ennek az építkezésnek az egyik leglátványosabb eleme egy öt hídszerkezetből álló, 30 méter külső sugarú körhíd, melynél jelenleg a fel- és a lehajtó ágakon a szegélyek építése, illetve a szerelési munkák folynak, a támfalak között pedig a cementstabilizációs útalap kiépítése zajlik.

 

 

Útépítéselkerülő útútépítésHódmezővásárhely

Hírlevél

Hirdetés