2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ipari út, körforgalom és kerékpárút épül Mohácson
aranyoldalak.hu

Ipari út, körforgalom és kerékpárút épül Mohácson

mti

2018.01.04. 10:09 - Szabó Ákos

A Baranya megyei városban jelentős infrastrukturális fejlesztések várhatóak a most meginduló 600 millió forintos értékű projekteken túl is.

Hirdetés

Három útépítési és rekonstrukciós beruházás indul el a dél-dunántúli Mohácson, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával. Összesen 650 millió forintból fejlesztik a város közlekedését – tájékoztatott Szekó József polgármester szerdán.

A projektsorozatban felújítják a vasútállomás és a szőlőhegyi ipari területek közötti 3,1 kilométeres utat, melyen rendkívül sok kamion közlekedik. A szakasz állapota emiatt leromlott, nyomvályúk alakultak ki rajta. Az útpálya rekonstrukciója várhatóan tavasszal kezdődik meg és őszre be is fejeződik.

 

Az egész városban könnyebben lehet majd közlekedni

Emellett Mohács egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Kossuth Lajos, Liszt Ferenc és Dózsa György utcák találkozásánál körforgalmat alakítanak ki. Ez a beruházás a tervek szerint nyár elejétől az év végéig történne meg, célja az, hogy a város közlekedése rugalmasabbá és hatékonyabbá váljon.

Végül pedig egy 1,4 kilométer hosszú kerékpárutat is megépítenek, mellyel a Mohács nyugati iparterületét átszelő és a Budapesti út melletti kerékpárutakat kötik majd össze Mohács-Szőlőhegyen.

 

Mohácson összesen 12 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztések várhatók

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Baranya megyei település keretmegállapodást kötött a Swietelsky-vel, a Duna Aszfattal, a Strabaggal és az A-Híddal egy hatalmas, együttesen 12 milliárdos út-, és közműfejlesztési programról. A különböző uniós programokon keresztül is finanszírozott beruházások során többek között utakat, kerékpárutakat, járdákat és térburkolatot építenek, helyeznek le, illetve újítanak fel.

ÚtépítésútépítéskerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Mohács

Hírlevél

Hirdetés