2024.03.29, Péntek
Elindult a forgalom a hódmezővásárhelyi elkerülőn
MTI

Elindult a forgalom a hódmezővásárhelyi elkerülőn

MTI, magyarepitok.hu

2018.03.22. 10:41 - Antal Zsófia

A Colas és a Délút által épített útszakaszra csütörtök délelőtt hajthattak rá az első autósok.

Hirdetés

Átadták a forgalomnak a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát, Lázár János, a térség országgyűlési képviselője hétfői bejelentésének megfelelően. A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és hazai források felhasználásával épült meg 2016 őszi kezdettel, a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítő Kft. kivitelezésében.

fotó: MTI

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Lázár János elmondta, a hódmezővásárhelyiek 1994 óta tervezték, hogy tehermentesítik a belvárost a 45-ös és a 47-es főút átmenő forgalmától. A várost északról elkerülő út napi 14-17, csúcsidőben 20 ezer jármű átmenő forgalmától és az ezzel járó levegőszennyezéstől, por- és zajterheléstől szabadítja meg a várost, jelentősen javítva ezzel az itt lakók életminőségét. A kétsávos elkerülő pályaszerkezete úgy épült meg, hogy alkalmas négysávossá bővítésre - tudatta a miniszter.

Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, az elkerülő út környezetében május végéig tereprendezési munkák zajlanak, ezek azonban nem befolyásolják a gépjárműforgalmat. A szakember emlékeztetett rá, 2015-ben a 47-es főút Szeged és Békéscsaba közötti szakaszát kiszélesítették és nagyobb teherbírásúvá alakították át, a forgalom - Székkutas és Csorvás kivételével - a településeket elkerülve haladhat.

A 47-es főút Szeged és Debrecen közötti négysávossá bővítésének előkészítésén már dolgozik a NIF Zrt. - tudatta a vezérigazgató.

fotó: MTI
ColasDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésHódmezővásárhely47-es út

Hírlevél

Hirdetés