2024.04.18, Csütörtök
Ez a 47 útszakasz újul meg az Észak-Alföldön
fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu (illusztráció)

Ez a 47 útszakasz újul meg az Észak-Alföldön

ted.europa.eu

2018.04.21. 13:03 - Antal Zsófia

A 176,5 kilométernyi felújítást a STRABAG, a Ke-Víz, a Zemplénkő, az EuroAszfalt, a Belfry és a Swietelsky kivitelezik.

Hirdetés

Harmincöt út összesen negyvenhét szakaszának felújítását indította el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az észak-alföldi régióban – derül ki a TED-en közzétett eredménytájékoztatóból. Az összesen nettó 12,114 milliárd forint értékben megvalósuló felújítás nagyobb része - 36 útszakasz - hazai forrásból történik, további 11 pedig uniós forrásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Az útszakaszok közül 31-et a STRABEL Konzorcium újít meg, melynek vezető tagja a STRABAG Általános Építő Kft., további tagjai pedig a STRABAG Építő Kft. és a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft.

Tizenhárom projekt gazdája a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft. és az EuroAszfalt Kft. konzorciuma, egy további projekt esetében pedig a Ke-Víz és a Zemplénkő a Belfry-jal dolgozik az EuroAszfalt helyett. Végül két útszakasz felújítást a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte el.

A legnagyobb összegű felújítás a 4-es számú, Budapest-Debrecen-Záhony elsőrendű főutat érinti, mely hét szakaszon, közel 14,5 kilométer hosszan újul meg, összesen 1,443 milliárd forintból. Szintén legalább 10 kilométer hosszú szakaszon újul meg a Tiszalúc-Nagycserkesz összekötő út, a Kisújszállás-Mezőtúr összekötő út, az Anarcs-Nyírbátor összekötő út és a Tiszacsege-Debrecen összekötő út is.

A teljes és részletes listát a cikkünk végén letölthető Excel-táblázatban tekintheti meg.

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

közút47.xlsx

(application/octet-stream)

13.98 kb

Swietelsky Magyarország Kft.StrabagKe-Víz 21 Zrt.Belfry PE Kft.ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Zemplénkő Kft.

Hírlevél

Hirdetés