2024.04.20, Szombat
Elrajtolt a Tisza-tó körüli biciklis kört teljessé tevő útépítés
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elrajtolt a Tisza-tó körüli biciklis kört teljessé tevő útépítés

magyarepitok.hu

2018.07.19. 14:25 - Hegedűs Gergely

A hiányzó 6,5 kilométeres szakaszon a Tisza és a Szomorka-patak felett is épül egy-egy híd a Hódút munkájnak köszönhetően.

Hirdetés

Elhelyezték a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút projektének alapkövét. A Hódút kivitelezésében épülő 6,5 kilométeres szakasz által teljesen körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu - a képre kattintva galéria nyílik

 

A szakasz hazai költségvetési forrásból, mintegy nettó 3,1 milliárd forintból épül meg.

A tó körüli töltésen futó körút hossza a mostani fejlesztéssel 65 kilométeres lesz.

Az EuroVelo 11 hálózatba csatlakozó kerékpárút kialakítása során a 33-as főút Tisza-hídja mellé egy 273 méter hosszú, új, konzolos tartószerkezeten nyugvó átkelőt építenek. A projekt része továbbá két vasúti kereszteződés megépítése is, illetve a Szomorka-patak felett is épül egy 86 méteres műtárgy.

A nettó 3,1 milliárd forint szerződéses összegű projekt a tervek szerint jövő decemberre készül el.


Évről évre több biciklist vonz a tó

A csütörtöki eseményen Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója kifejtette, terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka-patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek.

Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat.

 

Galéria

Hódút Kft.ÚtépítésTiszafüredkerékpárútTiszaPoroszló

Hírlevél

Hirdetés