2024.04.19, Péntek
Tovább fejlődik Hévíz: megújul a város központi parkolója is
A Széchenyi utcai fejlesztés látványterve (heviz.hu)

Tovább fejlődik Hévíz: megújul a város központi parkolója is

mti, magyarepitok.hu

2018.09.20. 17:14 - Szabó Ákos

Miközben a Szabadics Zrt. hamarosan befejezi város főútvonalaként is ismert Széchenyi utca felújítását, két parkolófejlesztésre is sor kerül a településen.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak az infrastrukturális beruházások Hévízen: hamarosan véget ér a Szabadics Zrt. kivitelezésében megvalósuló Széchenyi utcai rekonstrukciós projekt, kialakítanak egy 60 fős parkolót az átalakítás során megszűnő megállóhelyek kiváltására és felújítják a város 300 férőhelyes központi Nagyparkolóját is. Mindezt Papp Gábor polgármester fejtette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol részletes információkkal is szolgált a fejlesztésekről.

 

A Szabdics Zrt. munkálatai júliusban (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

 

Több zöldfelület lesz a városban

A város főutcájaként funkcionáló Széchenyi utca felújítása hamarosan véget ér: a mintegy egymilliárd forintos projekt, melyben teljes rekonstrukciót kap és megszépül az útvonal, magában foglalja többek között a közművek teljes cseréjét és a zöldfelületek rendezését is. Az útszakasz burkolata is megújul, miután egy külön fejlesztésben az állami  tulajdonú Magyar Közút Nzrt. beruházásában 129 millió forintot fordítanak erre a feladatra, melynek kivitelezése a napokban kezdődött el.

 

A Nagyparkoló látványterve (hevizfejodik.info)

 

A Széchenyi utca mintegy 50 korábbi megállóhelyének kiváltására a város egy szintén különálló beruházásban közútra nyíló, 60 parkolóhelyes létesítményt épít, melynek munkálatai már folyamatban vannak. Emellett uniós, önkormányzati és állami forrásokból a város központi, 300 férőhelyes Nagyparkolója is megújul három szakaszban. Az 500 millió forintos fejlesztés részleges lezárásokkal fog lezajlani májusig, a projekt során új bejáratot és kijáratot alakítanak ki, a gyalogosfelületeket szélesítik, sétányokat és biciklisávokat hoznak létre, továbbá növelik a zöldterület nagyságát is.

Szabadics Zrt.ÚtépítésútépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.parkolókközterekHévízközművek

Hírlevél

Hirdetés