2024.04.20, Szombat
Így teszik biztonságosabbá Nagykanizsa közlekedését
Szabadics Zrt.

Így teszik biztonságosabbá Nagykanizsa közlekedését

magyarepitok.hu

2019.01.14. 11:39 - Szabó Ákos

A Szabadics Zrt. munkájával gyalogosátkelőket építenek ki, illetve járdákat modernizálnak és alakítanak ki a Zala megyei városban.

Hirdetés

Folytatódik Nagykanizsa közterületeinek és közműveinek hosszabb ideje zajló korszerűsítés és bővítése, a Szabadics Zrt. kivitelezésével valósul meg a település közúthálózatának legújabb fejlesztési feladata – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projekt költsége nettó 498 millió forint lesz.

Miután a Nagykanizsán már korábban is több hasonló feladatot ellátó mélyépítő ősszel elvállalta az Ady Endre utca, a Hunyadi utca és a Zrínyi utca felújítását, most több helyen biztonságos gyalogosátkelő-helyek és járdák kialakításával bízta meg a céget az önkormányzat.

 

Ezek az utcák is megújulnak

A fejlesztés során többek között járdafejlesztés indul

  • az Alkotmány utcában 200 méter hosszan,
  • az Árvácska sétányon,
  • az Ipari Parkban a Vámház utcában,
  • a Babóchay úton egy közel fél kilométer hosszú szakaszon
  • valamint a Bajcsai utcában is egy közel 1 kilométernyi útvonalon is.

Emellett a Babóchay út teljes felújítást is kap. Más feladatokkal alprojektek kivitelezése mellett a munkálatok során a szükséges közműkiváltásokat is elvégzik és a vízelvezető árkok korszerűsítésére is sor kerül. A beruházás során továbbá új zebrát építenek ki az Alkotmány utcában is az általános iskola mellett, a Balatoni úton pedig javítják a jelenleg használt átkelők világítását.

Szabadics Zrt.ÚtépítésNagykanizsaútfelújításjárdafelújítás

Hírlevél

Hirdetés