2024.04.19, Péntek
Betonra cserélik az aszfaltot az M0-ás déli szektorában
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Betonra cserélik az aszfaltot az M0-ás déli szektorában

mti

2019.03.05. 15:43 - Hegedűs Gergely

A körgyűrű terhelése közel kétszeresére nőtt az elmúlt években, ami jelentősen igénybe veszi az útburkolatot, ezért van szükség a Strabag által kivitelezett munkára.

Hirdetés

Új forgalmi rend lép életbe az M0-s autóúton áprilisban - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője kedden Szigetszentmiklóson, sajtótájékoztatón. Az M0-s autóút déli szektorának fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

A NIF Zrt. tájékoztatásából kiderült, a projekt 2018 júliusában indult el az M6-os autópálya és az 51-es főút között található hidak bontási és építési munkáival.

 

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Kiss Boglárka elmondta, az autópálya déli szektorában a felújítás az 1-es főút felé vezető oldalt érinti majd a 17. és a 23. kilométerszelvényben. A 17. kilométerszelvény a halászteleki lehajtó után kezdődik, a 23. pedig az 51-es főút csatlakozása van. A munkálatok alatt az autóutat kétszer kétsávosra korlátozzák áprilistól.


Ősszel zárul le az utolsó ütem

A fejlesztés az aszfaltburkolatot betonra cseréli. A munkálatok a tervek szerint novemberben fejeződnek be - jelezte Kiss Boglárka. A szóvivő elmondta, hogy a felújításokat három ütemben végzik majd. Az első szakaszt (22-23. kilométerszelvény) júliusban, a másodikat (17-19. kilométerszelvény) augusztusban, a harmadikat (17-22. kilométerszelvény) pedig novemberben adják át.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy az elmúlt években az M0-s autóút napi átlagos forgalma 67 ezerről 120 ezerre nőtt, ami jelentősen igénybe veszi az útburkolatot, ezért kell kicserélni az aszfaltot betonra.

Galéria

StrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésautópályaútfelújításbetonM0-ás

Hírlevél

Hirdetés