2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kiderült, kik építik meg az M25-ös maklári leágazását
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Kiderült, kik építik meg az M25-ös maklári leágazását

magyarepitok.hu

2019.03.26. 10:39 - Szabó Ákos

Az Eger és az M3-as között futó gyorsforgalmi út a HE-DO és a Colas munkájával kap kapcsolatot a településhez, ahol egy Bosch-gyár is működik.

Hirdetés

Tavaly novemberben adta át az M25-ös út Egerben véget érő északi pályáját a Colas Út Zrt., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma, az M3-as autópályából elinduló déli szakaszon pedig folyamatosan zajlik a munka. Itt két alprojektre bontották a beruházást, melyeken szintén a Colas és a HE-DO dolgozik: összesen 15 kilométernyi pályát adnak át az autópálya és Andornaktálya között.

 

Az M25-ös északi szakaszának átadójára TV-műsorunk stábja is ellátogatott.

 

Egy fontos iparterület is gyorsforgalmi kapcsolatot kap

Most az uniós közbeszerzési értesítőből kiderült: szintén a He-Do és a Colas építi meg az M25-ös maklári leágazását is, mely a Bosch autóalkatrészeket gyártó helybeli üzeméhez is kapcsolatot teremt. A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt költsége mintegy 1,13 milliárd forint és az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával valósul meg.

A fejlesztésben a M25-ös egy különszintű csomópontjához kapcsolódva építenek meg egy új nyomvonalú pályát 650 méter hosszan a 2501-es útig (ez a szakasz a 251-es jelzést kapja), majd a négyszámjegyű útvonalat is felújítják 600 méter hosszan. A két utat egy körforgalommal kötik majd össze. A beruházás részeként többek között elvégzik még a szükséges közműkiváltásokat is.

ColasHE-DOKM Építő Kft.ÚtépítésútépítésEgerM25-ösAndornaktályaMaklár

Hírlevél

Hirdetés