2024.04.18, Csütörtök
Kiderült, ki tervezi meg Debrecen új autópálya-csomópontját
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Kiderült, ki tervezi meg Debrecen új autópálya-csomópontját

magyarepitok.hu

2019.04.08. 07:41 - Hegedűs Gergely

A 33-as főút négysávosítását is magába foglaló fejlesztés a Debrecen mellett megvalósuló BMW- beruházást szolgálja.

Hirdetés

Kihirdették a debreceni észak-nyugati közlekedésfejlesztés közbeszerzésének eredményét. Az engedélyezési terveket és a közlekedés forgalmi szimulációt, valamint a kiviteli terveket az UVATERV Zrt. készíti el 470 millió forintos szerződéses értéken.

Az észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztése elsősorban a Debrecen mellett megvalósuló beruházást szolgálja majd, amelyben egymilliárd euróból épít gyárat a BMW elekromos és hagyományos autók gyártására. Az átfogó közlekedési projekt az alábbi elemekből valósul meg: 

  • egy új autópálya csomópont épül az M35-ös autópálya 33+203-as kilométer szelvényénél, és bekötik Debrecen-Józsa városrészt;
  • átépül az M35-ös autópálya és a 354-es főút (Debrecen északi elkerülője az autópálya és Hajdúhadház között) csomópontja;
  • a 33-as főutat 4,2 km hosszban négysávossá bővítik az M35-ös debreceni lehajtója és a Balmazújvárosba vezető 3316-os főút között. Ennek során négy új csomópont is kialakul és egy vasút feletti átvezetés is. A 3316-os út is korrekciót kap.
ÚtépítésautópályaDebrecenM35-ös autópályaUvaterv Zrt.tervezés33-as főút354-es főút

Hírlevél

Hirdetés