2024.04.19, Péntek
Épül a második vasúti híd a Püspökladány-Ebes vasútvonalon
illusztráció

Épül a második vasúti híd a Püspökladány-Ebes vasútvonalon

magyarepitok.hu

2019.06.18. 09:16 - Hegedűs Gergely

Az R-Kord és a V-Híd kivitelezésében újabb állomás vágányhálózata épült át Hajdú-Biharban.

Hirdetés

Elkészült Ebes állomás teljes vágányhálózatának átépítése az R-Kord Kft. és a V-Híd Építő Zrt. által fejlesztett Püspökladány-Debrecen vasúti vonalszakaszon. A beruházás két ütemben zajlik: Püspökladány és Ebes, illetve Ebes és Debrecen között. A fejlesztésben 160 km/órás közlekedésre alkalmas, modern vasúti létesítményekkel felszerelt pályát adnak át összesen 39 kilométeren.


Két másik állomás átépítése is zajlik

A beruházó NIF Zrt. mostani híréből az is kiderül, hogy az ebesi vágányhálózatot ideiglenesen forgalomba helyezték. Ezután folytatódnak az állomást érintő útépítési munkálatok, emiatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hetekben.

Az átfogó beruházásban jelenleg Kaba és Hajdúszoboszló vasútállomások átépítése zajlik, melyek ideiglenes forgalomba helyezése 2019. év végére várható. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani.


Július közepéig lezárják az ebesi vasúti átjárót

A NIF arról is beszámolt, hogy az Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz korszerűsítési munkálatai során a nyíltvonali vonalszakasz átépítése, valamint ennek ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént. Ezen a vonalon jelenleg a Ebes határában, a Hajdúszovát felé vezető úton épülő felüljáró és kapcsolódó útépítési munkái zajlanak. A felüljáró a 4801-es út vasúti átjáróját váltja ki. A Püspökladány-Debrecen vasúti fejlesztésben több vasúti felüljáró is épül, nemrég a Kaba mellettit adták át, emellett Debrecen határában a Határ út és a 4-es főút kereszteződésében is épül egy felüljáró, a Budapest-Záhony vasútvonalat és a főutat egyaránt átívelve.

A NIF híréből a forgalmi rend változásai is kiderülnek. Eszerint az útépítési munkálatok miatt egy hónapon keresztül lezárják az ebesi vasúti útátjárót. Ezen időszakban a gyalogos és kerékpáros forgalom átjárhatósága folyamatosan biztosított a már elkészült peronaluljárón keresztül az Arany János utca folytatásában. Közúti forgalom lebonyolítására az átjáró nem lesz alkalmas. Ebes vasútvonaltól délre eső részét és innen Debrecent a hajdúszováti 4805-ös útról lehet megközelíteni közúti járművel.

Az ebesi vasúti átjáró várhatóan július 16-ig lesz lezárva.

ÚtépítésR-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Ebesvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés