2024.04.23, Kedd
Hídépítésekkel folytatódik az M25-ös fejlesztése
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Hídépítésekkel folytatódik az M25-ös fejlesztése

magyarepitok.hu

2019.06.13. 11:39 - Szabó Ákos

A Colas és a HE-DO 15 kilométeren dolgozik az Eger közelében futó gyorsforgalmi szakaszon.

Hirdetés

Újabb hírek érkeztek az Eger gyorsforgalmi bekötését szolgáló M25 autóút építkezéséről: a projektről legutóbb májusban számoltunk be képriporttal. A 2x2 sávos útvonal fejlesztésének déli üteme tavaly tavasszal rajtolt el több részre bontva (a térképen pirossal és kékkel jelölve):

  • az Andornaktálya és a 3-as főút közötti 7,5 kilométert a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft.;
  • a 3-as főút és az M3-as autópálya közötti 7 kilométert pedig a Colas Hungária Zrt. építi.
  • Ezen felül a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. az épülő M25-ös maklári leágazását is megvalósítja, Maklárhoz és a Bosch helyi üzeméhez kapcsolatot teremtve, erről márciusban érkezett hír.

 

 

Most a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) arról tájékoztatott, hogy a fejlesztésen hamarosan két hídépítési részprojekt fontos elemeit végzik el. Az M3-as felett átívelő felüljáró gerendáit a jövő héten emelik helyükre éjszakai útlezárások mellett. Az autópályán Budapest irányába június 15-én 22 órától hajnali 6 óráig, a Nyíregyháza felé tartó pályán pedig június 16-án, ugyanebben az idősávban várható forgalomelterelés.

Emellett az M25-ös és a 3-as számú főút épülő csomópontjában is a helyükre emelik a hídgerendákat: itt június 18-án végzik el a feladatot, forgalomkorlátozásra pedig nem lesz szükség.

ÚtépítésM25-ösEgergyorsforgalmi utakautópályaColasHE-DOútépítés

Hírlevél

Hirdetés