2024.03.28, Csütörtök
Jól halad a hajdúsági vasútállomások felújításával az R-Kord és a V-Híd
Ilusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Jól halad a hajdúsági vasútállomások felújításával az R-Kord és a V-Híd

dehir.hu, magyarepitok.hu

2019.09.17. 07:18 - Szabó Ákos

Hajdúszoboszló és Ebes középületeinek fejlesztése a Debrecen-Ebes vasútfelújítási projektek részeként készül el.

Hirdetés

Folyamatosan zajlik az Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz teljes átépítése, melyről legutóbb augusztusban számoltunk be. Nemrég a dehir.hu jelentetett meg új információkat a fejlesztésről a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) információi alapján.

Az R-Kord Kft. és a V-Híd Építő Zrt. közös kivitelezésében zajló, 73 milliárdos fejlesztésben 160 km/órás közlekedésre alkalmas, modern vasúti létesítményekkel felszerelt pályát adnak át. A projekt a Püspökladány-Ebes, valamint az Ebes-Debrecen közötti vasútvonal felújítását foglalja magában. A két szakaszon összesen 39 kilométernyi fejlesztés valósul meg.

 

Ebesen és Hajdúszoboszlón is új, fedett peron készül

A NIF nemrég a beruházásban szintén megújuló állomásokról közölt híreket. Az ebesi vasútállomáson elkészült az új peron, az új perontető is és a padok is, valamint a váróterem felújítására is sor került. A fejlesztés részeként felújították az aluljárót is.

 

Illusztráció (nif.hu)

Hajdúszoboszlóban a felvételi épület átépítése a nyári hónapokban kezdődött meg, így a használatához egyelőre ideiglenes megoldásokat vetettek be. Ennek megfelelően a váróterem és a vizesblokk is konténerben működik jelenleg, ugyanúgy mint a jegykiadás. A beruházás elkészültével az átépített megálló várhatóan sokkal komfortosabb lesz. A hajdúszoboszlói állomáson egy széles peront is átadnak majd, ahol az aluljáró képül meg. A perontetőt később itt is egészen az aluljáróig fogják kiépíteni.

ÚtépítésR-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.DebrecenEbesKabaHajdúszoboszlóvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés