2024.03.29, Péntek
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Aréna környékén
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Aréna környékén

magyarepitok.hu

2019.10.11. 07:52 - Almási Krisztina

A Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. fővállalkozói megbízásából a Grabarics cégcsoporthoz tartozó Grabarics Út és Közmű Kft. alvállalkozásával a Dózsa György úton közel egy kilométer hosszan újul meg a burkolat, továbbá járdák és kerékpárutak felújítását is magába foglalja a beruházás.

Hirdetés

A Puskás Aréna környékén lévő utak és járdák Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. fővállalkozásában, a Grabarics Út és Közmű Kft. alvállalkozásával újulnak meg. A munkálatok augusztus 3-án kezdődtek meg, és hamarosan be is fejeződik az építkezés. A szakaszon 12 ezer négyzetméternyi kopórétegcsere történt 4 centiméter vastagságban.

A burkolatfelújítás egy közel egy kilométeres szakaszt foglal magába a Dózsa György úton, a Kerepesi úti csomóponttól a Thököly úti csomópontig.

A beruházás részeként megépült 2200 négyzetméternyi járda is a Dózsa György úton, amely a stadionhoz kapcsolódó jegyárusító pénztárak és a beléptető kapuk közötti szakaszt foglalja magába, itt közel 400 méteres szakasz kapott öntött aszfalt burkolatot. A Stefánia úton a jegypénztárak és beléptetőkapuk közötti 200 méteres szakaszon járda- és kerékpárútfelújítást végez a kivitelező.

 

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)


Ezek a munkálatok vannak még hátra a projektből

A projektből hátralévő egy hétben valósul meg néhány gyalogos sziget kialakítása, a végleges forgalomtechnikai elemek elhelyezése, a burkolati jelek festése, valamint járdaaszfaltozás. Ezen kívül létesül továbbá egy új, akadálymentesített, taktilis burkolattal ellátott gyalogosátkelőhely, amit a látáskorlátozottak is használhatnak.

A burkolatfelújítás miatt forgalmi rend változása van érvényben, a 2x2 sávos közlekedés 2x1 sávosra szűkült, a meglévő buszparkolók ugyanúgy megmaradtak, viszont a stadion felőli oldalon végig autós parkolóhelyek lesznek kialakítva, és a forgalmi iránnyal megfelelően mind a két sáv mellett kerékpársávot kap a szakasz.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Bemutatkozik a Grabarics Út és Közmű Kft.

A Grabarics Építőipari Kft. stratégiai szempontból olyan meghatározó döntéseket hozott 2018-ban, melyek hosszú távon is biztosítani fogják versenyképességük fenntartását. A kialakult struktúra amellett, hogy megfelelő szakmai önállóságot biztosít az egyes tevékenységek számára, összehangolt stratégiai irányítást tesz lehetővé.

Az átszervezés során megalakult a Grabarics Út és Közmű Kft., melynek létrehozásával az út- és közműépítési feladatok szakmailag a legjobb kezekbe kerültek. 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az átszervezéssel nem csupán egy könnyen érthető és jól kezelhető cégstruktúra jött létre, egyúttal a Grabarics piaci pozíciójának biztosítását és további erősödését is jelenti. A 100 %-ban magyar tulajdonú cég elsősorban utak, parkolók, járdák és egyéb közlekedési létesítmények komplett kivitelezésére szakosodott a kapcsolódó műtárgyakkal, közműcsatornákkal együtt.

A Grabarics Út és Közmű Kft. saját tulajdonú, modern gépparkkal és képzett, tapasztalt munkatársakkal rendelkezik, ezáltal a legkorszerűbb minőségi követelményeket is tudja teljesíteni.

A cég nagy figyelmet fordít arra, hogy a technikai felszereltség, a szakképzett munkaerő és a rendelkezésre álló géppark mindig korszerű, az adott feladat elvégzésére alkalmas legyen. A feladatok elvégzését a vállalat szakképzett saját létszám mellett megbízható, teljesítőképes alvállalkozók bevonásával végzi.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Grabarics Út és Közmű Kft. üzletpolitikája hosszú távra tekint: alapvető célja a megrendelők elvárásainak, a szerződésben foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítése, emellett a vállalat vezetősége és minden munkatársa elkötelezett a minőség magas szinten tartásában.

Galéria

ÚtépítésMagyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.BudapestGrabarics Kft.útépítés

Hírlevél

Hirdetés